Spiegelreis

Spiegelreis - Herman Koetsveld | Fthsonline.com

...naar de toekomst. Enis Odaci is voorzitter van de stichting Humanislam en zakelijk leider van NieuwWij ... Spiegelreis 📖 De Leesclub van Alles ... .nl. Herman Koetsveld is theoloog en predikant voor de Protestantse Kerk. Enis en Herman bouwen bruggen tussen religies met hun stichting Koetsveld & Odaci. € 19,99. In 'Spiegelreis' gaan moslim Enis Odaci en christen Herman Koetsveld met een open blik en notitieblok in de hand op reis door Nederland. Ze bezoeken elkaars geloofsplekken en gaan op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen. Het is ... De prikkelende spiegelreis van Koetsveld en Odaci - Nieuw Wij ... . Ze bezoeken elkaars geloofsplekken en gaan op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen. Het is een reis vol verbazing, ongemak en ontroering. Een moslim en een christen op reis door elkaars geloof Enis Odaci is oprichter van Stichting Humanislam, een denktank voor islamitisch humanisme. Hij ontmoette de protestantse predikant Herman Koetsveld. Er groeide een vriendschap en een gezamenlijke missie. Onlangs maakten ze spiegelreizen door elkaars geloof. De reisverslagen plus bespiegelingen zijn nu gebundeld in het boek 'Spiegelreis In 'Spiegelreis' gaan moslim Enis Odaci en christen Herman Koetsveld met een open blik en notitieblok in de hand op reis door Nederland. Ze bezoeken elkaars geloofsplekken en gaan op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen. Het is een reis vol verbazing, ongemak en ontroering. Spiegelreis. In zijn column, die het karakter van een zeer persoonlijke lezing kreeg, vertelde Enis Odaci over het toenemende aantal identiteiten, die hem in de loop van zijn leven in Nederland werden toegeschreven. Zo werd hij, na de aanslagen op 9 september 2001, van de ene dag op de andere van 'collega' een 'moslim-collega'. Spiegelreis van Enis Odaci en Herman Koetsveld brengt moslims en christenen dichter bij elkaar. We gaan op reis door elkaars geloof, de islam en het christendom in Nederland. Wij bezoeken afzonderlijk van elkaar diverse geloofsgemeenschappen. Er wordt gebeden, gediscussieerd en samen gegeten. In 'Spiegelreis' gaan moslim Enis Odaci en christen Herman ...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Koetsveld
DIMENSIE
4,5 MB
BESTANDSNAAM
Spiegelreis.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Spiegelreis' gaan moslim Enis Odaci en christen Herman Koetsveld met een open blik en notitieblok in de hand op reis door Nederland. Ze bezoeken elkaars geloofsplekken en gaan op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen. Het is een reis vol verbazing, ongemak en ontroering. Herman gaat onder andere in gesprek met queer moslims en de imam van de Sultan Ahmet-moskee in Zaandam. Enis bezoekt onder meer de Gereformeerde Gemeente in Dordrecht en een Benedictijns klooster. Uit hun bespiegelingen blijkt dat er niet zoiets is als dé islam of hét christendom. Ook wordt duidelijk hoe belangrijk het is om over grenzen heen te kijken en zonder vooroordelen in gesprek te gaan. Zo wordt de spiegelreis een hoopvolle reis naar de toekomst.Enis Odaci is voorzitter van de stichting Humanislam en zakelijk leider van NieuwWij.nl. Herman Koetsveld is theoloog en predikant voor de Protestantse Kerk. Enis en Herman bouwen bruggen tussen religies met hun stichting Koetsveld & Odaci.

Wil je het boek lezen?Spiegelreis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Koetsveld. Lezen Spiegelreis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN