Ten Halve Gekeerd

Ten Halve Gekeerd - Frans Pinxter | Fthsonline.com

...keerd dan ten hele gedwaald' in the free Dutch-English dictionary and many other English translations ... Bestuurlijke les uit coronacrisis: "betere ten halve ... ... . Ten halve gekeerd Leestijd van ongeveer 4 minuten 0 reacties Bij monde van Huub Wieleman keert de NBA op haar schreden terug in de discussie over adviescontracten. Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university. Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal Jesse Klaver (GroenLinks) keert ten halve en beseft dat ... Beter ten halve gekeerd . 3 THekopjes . Hoofdingang gesitueerd aan de saaie achterkant van het ge ... Contourennota: Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald ... ... Beter ten halve gekeerd . 3 THekopjes . Hoofdingang gesitueerd aan de saaie achterkant van het gebouw. Park de Gevelingen maakt deel uit van de Van Neynselstichting. We zijn al eens eerder op visite geweest bij een andere locatie van de Van Neynselstichting, namelijk bij Boswijk in Vught. 778. Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald, d.w.z. het is beter halverwege terug te keeren, wanneer men den slechten weg bewandelt, en te trachten een beter leven te leiden, dan op dien weg voort te gaan....

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Pinxter
DIMENSIE
10,45 MB
BESTANDSNAAM
Ten Halve Gekeerd.pdf

OMSCHRIJVING

Geboren in 1926, kijkt de auteur van Ten halve gekeerd terug op een gevarieerd leven dat ruim driekwart eeuwbeslaat. Frans Pinxters verhaal begint als het verhaal van veel katholieke jongens uit die jaren: hij groeit op in een vroom gezin, heeft ondanks de crisis een redelijk onbezorgde jeugd en voelt zich - net als twee van zijn drie broers - ‘geroepen’. Na de gebruikelijke seminarie-opleiding werkte hij jarenlang in parochies in de bisdommen Haarlem en Rotterdam als kapelaan en later ook pastoor. Eind jaren zestig gingen ech- ter de veranderingen in kerk en maatschappij ook aan hem niet voorbij. I11 de Haagse Jozefparochie, gelegen nabij ‘het’ Schilderswijk, werd hij steeds meer politiek bewust. I11 deze arme, achtergestelde en ook toen al kleurrijke wijk werd hij met allerlei misstanden geconfronteerd en ging hij zich onder andere inzetten voor betere en betaalbare huurwonin- gen. Ook in zijn persoonlijk leven werkten die veranderingen door: na 21 jaar van toegewijde dienst aan de kerk besloot Pinxter het ambt te verlaten. Hij trouwde en zijn werkterrein verlegde zich naar de psychiatrie, waar hij nog twaalf jaar werkzaam is geweest in wat later de 'Beschermende Woon- vormen’ ging heten. In Ten halve gekeerd brengt hij op een boeiende en gewetensvolle wijze, met veel gevoel voor aan- sprekende anekdotes en details, verslag uit van dit veelzijdige leven in de ‘ziel-zorg’.

Wil je het boek lezen?Ten Halve Gekeerd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Pinxter. Lezen Ten Halve Gekeerd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN