Merksteen: Een Dubbelbiografie

Merksteen: Een Dubbelbiografie - Karel Schoeman | Fthsonline.com

... Adelaar. De Bezige Bij, Amsterdam. ISBN 9023414632; 285 blz ... Karel Schoeman - Wikipedia ... . euro19,90. 4 september 2004, 0:00 Er is in totaal 2 keer op deze boeken gestemd, met een gemiddelde van 4,25 sterren. De standaardafwijking van deze stemmen is 0,25. Links Wikipedia. Bibliografie. Die Hemeltuin - Karel Schoeman (1979) ... Alternatieve titel: Merksteen: Een Dubbelbiografie. Verliesfontein - Karel Schoeman (1998) Tevens verscheen ook een herdruk van de bundel uit 2000 Op aarde niet en niet op zee, 100 mooie gedichten gekozen door Henny Vrienten (142 blz. €12,50). Karel Schoeman: Merksteen: een ... Het huis van ... Merksteen een Dubbelbiografie Schoeman, Karel Schoeman ... ... . €12,50). Karel Schoeman: Merksteen: een ... Het huis van de nacht - Uitverkoren en ontembaar is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Het huis van de nacht - Uitverkoren en ontembaar PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Het huis van de nacht - Uitverkoren en ontembaar P.P. Van Oosterum is een geweldige auteur. Download en lees het boek Laat je tranen de vrije loop op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt Laat je tranen de vrije loop in PDF, ePUB, MOBI. Naast Een ander land, dat nu opnieuw is uitgebracht, verschenen in Nederlandse vertaling de drie historische romans die samen de 'Stemmentrilogie' vormen (Dit leven, Het uur van de engel en Verliesfontein) en de 'dubbelbiografie' Merksteen, waarin hij aan de hand van het leven van zijn grootouders schrijft over de relatie tussen Nederland en Zuid-Afrika in de periode 1850-1950. Merksteen 'n dubbelbiografie book. Goodreads helps you keep track of books you want to read. Start by marking Merksteen 'n dubbelbiografie as Want to Read: Want to Read savin. ant to Read. Merksteen : 'n Dubbelbiografie. By (author) Karel Schoeman. Karel Schoeman (Afrikaans pronunciation:, 26 October 1939 in Trompsburg, South Africa - 1 May . Merksteen 'n dubbelbiografie book. Read reviews from world's largest community for readers. Biografie van de grootouders van Karel Schoeman (1939-) en va... In Schoemans Merksteen: een dubbelbiografie, al in 2004 in het Nederlands uitgegeven door De Arbeiderspers, las ik dat Schoemans grootvader langs moederskant, H.H. van Rooijen, als schooljongen Paul Kruger, president van Transvaal, in 1883 ronselend had horen spreken in Kampen en toen "vervuld was geraakt van een brandende begeerte naar "Afrika" te gaan"....

INFORMATIE

AUTEUR
Karel Schoeman
DIMENSIE
11,71 MB
BESTANDSNAAM
Merksteen: Een Dubbelbiografie.pdf

OMSCHRIJVING

Merksteen vertelt het verhaal van de grootouders van Karel Schoeman, die kort voor de Boerenoorlog naar Zuid-Afrika geëmigreerd zijn. De betrekkingen tussen Nederland en Zuid-Afrika tijdens de negentiende- en vroegtwintigste eenuw krijgen in hun verhaal een persoonlijke lading. De rol die Nederlandse immigranten in het nieuwe land spelen wordt voelbaar doordat de lezer zich volkomen kan identificeren met de karakters die Schoeman razendknap tekent. Met Merksteen heeft Schoeman echter in de eerste plaats een verkenningstocht geschreven naar zijn achtergrond en herkomst, waarin vele lezers hun eigen verhaal weerspiegeld zien. In de beschrijving van Nederland na de Franse tijd herkent de lezer het beeld dat Geert Mak en Marita Mathijsen oproepen in hun boek Lopen met Van Lennep. Dat krijg in Merksteen echter nog een extra dimensie door de beelden uit Zuid-Afrika die er tegenover worden geplaatst. Daardoor stijgt Merksteen ver uit boven het verhaal van een familie en is het uitgegroeid tot de biografie van een eeuw.

Wil je het boek lezen?Merksteen: Een Dubbelbiografie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karel Schoeman. Lezen Merksteen: Een Dubbelbiografie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN