Jaarboek voor ecologische geschiedenis 2007

Jaarboek voor ecologische geschiedenis 2007 - D Appleman | Fthsonline.com

... Een Vlaams-Nederlandse redactie buigt zich over historisch-ecologische problemen en wil de studie van de ecologische geschiedenis in ... Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis (1998-2013) - UGent ... ... Dit themanummer van het Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis focust op de historische rol van water in de steden van de Lage Landen. Doorheen de geschiedenis structureert water het stedelijk landschap vormt het een basisvoorwaarde voor overleven, maar evengoed een instrument van controle en toe-eigening, en soms zelfs een bedreiging voor het voortbestaan van de stad. Ecologische geschiedenis of milieugeschiedenis is uitgegroeid tot een volwaardige discipline met een eigen karakter waarin alle aspe ... Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis - Wikipedia ... . Ecologische geschiedenis of milieugeschiedenis is uitgegroeid tot een volwaardige discipline met een eigen karakter waarin alle aspecten van de relatie tussen de mens en natuur doorheen de geschiedenis aan bod komen. Een Vlaams-Nederlandse redactie buigt zich over historisch-ecologische problemen en wil de studie van de ecologische geschiedenis in de breedste zin van het Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis 2009 Door . Nog geen waardering Wees de eerste! Jouw waardering Succesvol toegevoegd ?Dit nummer van het Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis bevat bijdragen waarin de invloed van de koloniale mogendheden België ... Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis 2009. Natuur en milieu in... (2010) Pagina-navigatie: Main; Save publication. Save as MODS; Export to Mendeley; Save as EndNote; Export to RefWorks; Title: Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis 2009. Natuur en milieu in Belgische en Nederlandse koloniën: Ecologische geschiedenis of milieugeschiedenis is als discipline ontstaan in de VS rond de jaren 1970 en nadien uitgegroeid tot een volwaardige wereldwijde discipline waarin alle aspecten van de relatie tussen de mens en natuur doorheen de geschiedenis aan bod komen. Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen. Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video's, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen....

INFORMATIE

AUTEUR
D Appleman
DIMENSIE
5,13 MB
BESTANDSNAAM
Jaarboek voor ecologische geschiedenis 2007.pdf

OMSCHRIJVING

Dit nummer van het Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis heeft een bijzondere inhoud omdat tien jaar geleden het eerste nummer van het Jaarboek verscheen. In deze aflevering willen we zowel de ontwikkeling als de diversiteit van het vakgebied laten zien. In twee artikelen wordt teruggeblikt. Erik Thoen schetst samen met anderen de belangrijkste thema's en vragen van de discipline, terwijl Marjolein 't Hart de opeenvolgende jaarboeken karakteriseert en positioneert. De andere vier artikelen tonen enkele resultaten van ecologisch historisch onderzoek en worden elk door een uitvoerige redactionele inleiding in een breder perspectief geplaatst. Een beschouwing over de betekenis van de archeologie voor het ecologisch historisch onderzoek introduceert de bijdrage van Wietske Prummel over de ontwikkeling van de relatie tussen mens en dier in Noord-Nederland in de pre- en protohistorie. Dave De Ruysschers beschrijving van burengeschillen in de zestiende en zeventiende eeuw volgt op een inleiding over stedelijke vervuiling. Een schets van het begrip duurzaamheid gaat vooraf aan de bijdrage van Tom Verbeke over de milieu-Kuznets curve, een bepaald verband tussen vervuiling en economische groei, geïllustreerd aan de hand van de ontwikkeling van de uitstoot van CO2 en SO2 in België en Nederland. Een verhandeling over sociale bewegingen vormt de introductie voor een artikel van Henny van der Windt en Dirk Bogaert over de Nederlandse en Belgische natuurbeschermingsbeweging. Redactie: Chloé Deligne, Hilde Greefs (eindredactie, Marjolein 't Hart, Erik Thoen (hoofdredactie België), Dries Tys, Piet van Cruyningen, Henny van der Windt (hoofdredactie Nederland), Harry van Royen, Henk van Zon.

Wil je het boek lezen?Jaarboek voor ecologische geschiedenis 2007 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D Appleman. Lezen Jaarboek voor ecologische geschiedenis 2007 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN