De kunstenaars van de farao's

De kunstenaars van de farao's - Diverse auteurs | Fthsonline.com

... de belangrijke rol die bloemen en planten speelden in het dagelijks leven en de religie van de oude Egyptenaren ... Tuinen van de farao's | Rijksmuseum van Oudheden ... . Bezoekers maken kennis met de gewassen die duizenden jaren geleden floreerden in tuinen, bloemkwekerijen, akkers, moestuinen, boomgaarden en wijngaarden op de vruchtbare strook land aan de oevers van de Nijl. COLL. - 2002 - De Kunstenaars van de Farao's. Deir el-Medina en de Vallei der Koningen. 300p., 220 x 280 mm, 2002, Paperback, ISBN 90-5622-044-6, € 39 inc… | Veilig & direct bestellen via Books ... De kunstenaars van de farao's | Van Prehistorie tot ... ... . 300p., 220 x 280 mm, 2002, Paperback, ISBN 90-5622-044-6, € 39 inc… | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! De kunstenaars van de Farao's . Deir el-Medina en de Vallei der Koningen. Brepols Publishers Geschiedenis. Dit boek kopen? Zoek een boekhandel in je buurt. Toevoegen aan iWish ... Omschrijving: De Kunstenaars van de Farao's. Deir el-Medina en de Vallei der Koningen. 300p., 220 x 280 mm, 2002, Paperback, ISBN 90-5622-044-6, € 39 incl. BTW De oud-Egyptische kunst verwijst naar de kunst van het oude Egypte in de periode van ca 3000 v.Chr. tot ongeveer de 3e eeuw n.Chr. De kunstwerken in de vorm van gebouwen, beelden, papyri, voorwerpen en dergelijke zijn vrij goed bewaard gebleven en hebben in onze tijd nog steeds een sterke aantrekkingskracht.. De Egyptische kunst is gedurende de tijd weinig onderhevig geweest aan grote ... De kunstenaars van de Farao's | ISBN 9789056220440 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Beschrijving. Auteur: Andreu, Guillemette e.a. Titel: De kunstenaars van de Farao's - Deir el-Medina en de Vallei der Koningen Omschrijving: Turnhout, Brepols - NIEUWSTAAT - 328 pag Jaar, druk 2002, 1 Prijs 20.00 Bestelnummer: 73779 Van de talrijke farao's die Egypte heeft gehad, is een aantal namen in ons collectieve geheugen blijven hangen. Dat komt vooral door de aandacht die zij in de twintigste eeuw hebben gekregen. Cleopatra (69-30 v. Chr.) bijvoorbeeld, werd wereldberoemd door de gelijknamige spektakelfilm ... De Egyptenaren zelf noemden hun koning of koningin meestal n.sut (nesoet vert. koning). In de late tijd werd het woord paleis (per 'aa) soms overdrachtelijk gebruikt, zoals men ook nu bijvoorbeeld het paleis ze...

INFORMATIE

AUTEUR
Diverse auteurs
DIMENSIE
11,46 MB
BESTANDSNAAM
De kunstenaars van de farao's.pdf

OMSCHRIJVING

De Kunstenaars van de Farao’s. Deir el-Medina en de Vallei der Koningen.300p., 220 x 280 mm, 2002, Paperback, ISBN 90-5622-044-6, € 39 incl. BTWDit boek verkent de nalatenschap van de inwoners van het Boven-Egyptische dorp Deir el-Medina; de kunstenaars-ambachtslui die belast waren met het uithakken en decoreren van de tombes in de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen.Het dorp Deir el-Medina in Boven-Egypte is niet zo bekend als de imposante sites Karnak en Luxor. Nochtans leefden daar, tijdens het Nieuwe Rijk (1500-1100 v.Chr.), diegenen die belast waren met het uithakken en decoreren van de tombes in de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen. Deze koninklijke graven, die zich op enkele kilometer afstand van het dorp bevinden, zijn terecht beroemd voor de schoonheid van hun wandschilderingen en reliëfvoorstellingen. Een verkenning van Deir el-Medina laat ons toe door te dringen in het leven van alledag. We maken kennis met families die vertrouwd waren met al het sublieme en goddelijke van Egypte, maar tegelijk ook een eenvoudig bestaan kenden. Stoelen, manden, vaatwerk, cultusvoorwerpen, tekeningen, brieven en gedichten evoceren het labeur, de vermakelijkheden, het geestelijk leven, maar vooral ook de inventiviteit, het artistieke meesterschap en het gevoel voor humor van deze kunstenaars-ambachtlui. De tentoonstelling in het Louvre, die vervolgens naar Brussel reist en dan Turijn aandoet, brengt hulde aan deze dorpsgemeenschap. Deir el-Medina’s nalatenschap stelt ons in staat op een originele manier het productieproces van Oud-Egyptische meesterwerken te bekijken. Nu, drieduizend jaar later, maken wij intiem kennis met de bewoners van het dorp. Hun gewoonten en gebruiken waren niet eens zo verschillend van de onze… en dat maakt deze ontmoeting tot een aangrijpende belevenisÉgalement disponible en français:Les Artistes de Pharaon. Deir-el-Médineh et la Vallée des Rois.300 p., 220 x 280 mm, 2002, Paperback, ISBN 2-503-51402-2, € 39 TVA incl.

Wil je het boek lezen?De kunstenaars van de farao's in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diverse auteurs. Lezen De kunstenaars van de farao's Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN