Sansevieria

Sansevieria - Joop Soonieus | Fthsonline.com

...ire vrouwentongen, ook wel bekend als Sansevieria trifasciata ... Rough & Tough gaat over unieke kenmerken van de Sansevieria ... . Hoger dan 20 tot 30 centimeter wordt de plant niet. Die compacte groei maakt de plant vrijwel geschikt voor elk plekje, zolang de temperatuur niet lager dan 10 graden Celsius is. Sansevieria is a historically recognized genus of flowering plants, native to Africa, Madagascar and southern Asia, now included in the genus Dracaena on the basis of molecular phylogenetic studies. Common names for the 70 or so species formerly placed in th ... De Sansevieria (of Sanseveria), terug van weggeweest ... ... . Common names for the 70 or so species formerly placed in the genus include mother-in-law's tongue, devil's tongue, jinn's tongue, bow string hemp, snake plant and snake tongue. De Sansevieria, ook wel bekend als de vrouwentong, is een ijzersterke plant en is daardoor de ideale plant voor iedereen zonder groene vingers. Deze planten verbruiken nauwelijks water en kunnen weker zonder. Ook kan de Sansevieria op zowel lichte als donkere plekken geplaatst worden. De Vrouwentong (Sansevieria) is een lid van de Agaveceae en komt van oorsprong uit tropische gebieden. Denk hierbij aan Madagaskar, Aribië en India. Naast de naam 'Vrouwentong' is hij bekend onder meerdere andere namen zoals Bajonetplant, Slangenplant of zelfs Schoonmoederstong. De naam dankt hij aan de scherpe punt aan het einde van het blad. De Sansevieria, of in de volksmond 'vrouwentongen', is terug van weggeweest. Het was de typische kamerplant voor volkscafé's, oma's huiskamer en de vensterbank op school. Een tijdlang werd deze plant als heel ouderwets aanzien. Nu is de Sansevieria aan een ware comeback bezig omwille van zijn hoog 'vintage' gehalte. Sansevieria fernwood, Spear Sansevieria, Mother-In-Law's Tongue, Saint George's Sword, Live House Plant, Schepen in 4 " of 6 " Pot findusintheforest. Van shop findusintheforest. 5 van 5 sterren (2,965) 2,965 recensies € 23,13 ... Dracaena trifasciata is een succulente bloeiende plant uit de aspergefamilie die zich kenmerkt door de vrij lange lancetvormige succulente bladeren en weezoet geurende witte bloemen. De plant staat in België bekend onder de naam Vrouwentong(en) en in Nederland onder de naam Sanseveria.Tot 2017 stond de soort bekend onder het synoniem Sansevieria trifasciata Sanseveria bij Tuincentrum.nl: het tuincentrum dat thuisbezorgt Alleen de beste kwaliteit kamerplanten Kies gewenste afleverdatum Deskundig advies Telefonische service. Sansevieria heeft de mogelijkheid om zuurstof te produceren en heeft zelfs één van de hoogst...

INFORMATIE

AUTEUR
Joop Soonieus
DIMENSIE
4,25 MB
BESTANDSNAAM
Sansevieria.pdf

OMSCHRIJVING

''Sansevieria'', 50 leuke, verrassende en spannende verhalen van Joop Soonieus.''Sansevieria'' is een eerste bloemlezing uit het omvangrijke oeuvre van Joop Soonieus. Het is een verzameling van vijftig leuke, verrassende en spannende verhalen. Deze verhalen nemen de lezer mee op reis, van alledaagse locaties als de schuur en de kelder, tot exotische oorden zo ver weg als Schiermonnikoog. Ook wordt de lezer ondergedompeld in een wervelwind van herkenbare menselijke emoties en beslommeringen. Deze verhalen zijn van een zeldzame literaire kwaliteit vol van inzicht in de menselijke drijfveren, verlangens en gevoelens. Naast de aandacht voor de menselijke maat getuigen deze verhalen ook van een scherp observatievermogen en een bijzonder gevoel van humor, zoals voorheen eigenlijk alleen maar gevonden kon worden in het beste werk van Simon Carmiggelt en Kees van Kooten. ''Sansevieria'' zal de lezer niet teleurstellen.....Joop Soonieus (22 november 1933) leeft samen met zijn vrouw Ria in Den Haag. Na voltooiing van zijn maatschappelijke verleden als begrotingsinspecteur bij het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen wijdt hij zich momenteel fulltime aan zijn literaire toekomst.

Wil je het boek lezen?Sansevieria in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joop Soonieus. Lezen Sansevieria Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN