Het Afrika van de IJsvogel

Het Afrika van de IJsvogel - Willem Hendrik Gispen | Fthsonline.com

...over onderzoek naar ijsvogels in Afrikaanse verhalen, Anti-apartheid anthologie: Afrikaanse gedichten uit de apartheidsperiode, Een Nederlander in de wildernis: de ontdekkingsreizen van Robert Jacob Gordon (1743-1795) in ... bol.com | Het Afrika van de IJsvogel, Willem Hendrik ... ... ... Veel van zijn publicaties zijn geïnspireerd door Utrecht, als stad en als decor voor cultuur en reflectie. Hij is een liefhebber van de natuur en rekent vogels tot zijn vrienden. Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel. Publicaties van Willem Hendrik Gispen Het Afrika van de ijsvogel, een zoektocht als inspiratie \\n \\nIn Het Afrika van de ijsvogel l ... Het Afrika van de IJsvogel - Willem Hendrik Gispen - (ISBN ... ... . Van zijn hand verschenen ook Het geluk van de ijsvogel en Het Afrika van de ijsvogel. Publicaties van Willem Hendrik Gispen Het Afrika van de ijsvogel, een zoektocht als inspiratie \\n \\nIn Het Afrika van de ijsvogel leren we de wereldwijde ijsvogelfamilie kennen met in de hoofdrollen de ijsvogelsoorten die Gispen op zijn zoektocht in Afrika in verhalen tegenkomt. Het leest als een prachtig geïllustreerd reisverslag waarin de schrijver onder andere lokale vogelaars, kunstenaars en antropologen ... Foto over De Ijsvogel van het malachiet in mangrovebos in Gambia. Afbeelding bestaande uit gevederte, afrika, veren - 10923412 Ijsvogels op het Zaanse Rietveld. In samenwerking met Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn en omstreken (SLA) heeft Vogelpark Avifauna het IJsvogel project opgezet. Met dit project is er een klein natuurgebied aangelegd langs het Rietveldse pad, nabij de wijk Kerk en Zanen. Het gewicht van een ijsvogel varieert van 35 tot 55 gram, dit is mede afhankelijk van de conditie van de vogel en wanneer het gewicht wordt gemeten. In mijn tuin waar dagelijkse (wilde) ijsvogels komen heb ik een aantal takken met sensoren geplaatst waarbij het gewicht bij een bezoek zichtbaar wordt op mijn telefoon....

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Hendrik Gispen
DIMENSIE
12,57 MB
BESTANDSNAAM
Het Afrika van de IJsvogel.pdf

OMSCHRIJVING

Het Afrika van de ijsvogel, een zoektocht als inspiratieIn Het Afrika van de ijsvogel leren we de wereldwijde ijsvogelfamilie kennen met in de hoofdrollen de ijsvogelsoorten die Gispen op zijn zoektocht in Afrika in verhalen tegenkomt. Het leest als een prachtig geïllustreerd reisverslag waarin de schrijver onder andere lokale vogelaars, kunstenaars en antropologen ontmoet, die hem allen vertellen over ijsvogels in hun eigen traditionele cultuur.Het geheime initiatieritueel met ijsvogelveren in het Bamoun koninkrijk in Kameroen, de rol van de Senegalijsvogel in een Oegandese mythe over het begin van de Afrikaanse tijden en de legende van de eenogige bonte ijsvogel in een Shona gemeenschap in Zimbabwe. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de verhalenrijkdom die het continent kenmerkt.Het boek is een pleidooi voor het belang van vogels in ons dagelijks leven en de eenheid van mens, cultuur en natuur in zijn algemeenheid. Wat in het Westen verloren is of dreigt te gaan, blijkt in inheemse Afrikaanse culturen nog springlevend: diepe kennis en respect voor de natuur waarinwij leven. Een boek voor cultuur- en natuurliefhebbers dat tot nadenken aanzet.Van Willem Hendrik Gispen verschenen eerder onder andere Slapende geluiden in mijn hoofd (2007), Ik adem Utrecht (2010), Ik beleef u nerf voor nerf, ontmoeting met Achterberg (2010), Rockefeller en Utrecht, steekspel om het grote geld (2011), Utrecht mijn Vrede (2011), Utrechts Waterdicht (2013) en Het geluk van de ijsvogel (2013)

Wil je het boek lezen?Het Afrika van de IJsvogel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Hendrik Gispen. Lezen Het Afrika van de IJsvogel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN