World Press Photo

World Press Photo - Onbekend | Fthsonline.com

...hoto zijn deze woensdag bekendgemaakt. Een nieuwe categorie bij deze belangrijkste prijzen in de fotojournalistiek wereldwijd is Serie van het Jaar, die direct ... De Nieuwe Kerk Amsterdam ... ... De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. De World Press Photo van dit jaar gaat naar de Amerikaan John Moore van Getty Images. Moore krijgt de prijs voor zijn foto van de Crying Girl on the Border.De Nederlands-Zweedse fotograaf Pieter ... World Press Photo past dus prima bij ons. Het verbindt de historie van onze stad met de actualiteit. Die hedendaagse ... De Nieuwe Kerk Amsterdam ... .De Nederlands-Zweedse fotograaf Pieter ... World Press Photo past dus prima bij ons. Het verbindt de historie van onze stad met de actualiteit. Die hedendaagse uitstraling trekt ook jongere mensen aan." Aldus een enthousiaste burgemeester Annemieke Vermeulen voorafgaand aan de tentoonstelling 2019. Ze ziet in World Press Photo "een verbindende schakel". Steeds meer partijen haken aan. De World Press Photo of the Year is Crying girl on the Border van John Moore. De foto toont de huilende Hondurese peuter Yanela Sanchez als zij en haar moeder in bewaring worden genomen door Amerikaanse grensfunctionarissen in McAllen, Texas op 12 juni 2018. Dit jaar is ook voor het eerst een World Press Photo Story of the Year gekozen. De World Press Photo Contest beleeft dit jaar haar 60e editie en wordt wereldwijd beschouwd als de meest prestigieuze competitie voor fotojournalisten De jury van de wedstrijd, die sinds 1992 wordt gesponsord door Canon, selecteerde de foto uit 80.408 ingezonden foto's van 5034 professionele fotografen. World Press Photo každým rokem připomíná nejdůležitější světové události a okamžiky. V roce 2019 to byly migrační krize, nekončící válečný konflik v Sýrii, ničivé požáry v Austrálii. Porotci se tentokrát zaměřili na tygry žijící v zajetí a oceněli hned několik snímků od různých autorů. "World Press Photo Foundation is an independent, non-profit organization based in Amsterdam, Netherlands. Founded in 1955, the organization is known for holding an annual press photography contest. Since 2011, World Press Photo has organized a separate annual contest for journalistic multimedia productions, and, in association with Human Rights Watch, the annual Tim Hetherington Grant.

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
9,24 MB
BESTANDSNAAM
World Press Photo.pdf

OMSCHRIJVING

Op maandag 28 april 2003 is de World Press Photo Tentoonstelling 2003 in de Oude Kerk in Amsterdam geopend. Gebeurtenissen in de politiek, wetenschap, natuur, cultuur en sport zijn door de beste fotografen ter wereld het afgelopen jaar op indringende wijze in beeld gebracht. Winnaar van de World Press Photo 2003 is Eric Grigorian, met zijn foto van een kleine jongen die huilend de broek van zijn dode vader omklemt, terwijl soldaten en dorpelingen om hem heen de slachtoffers van een aardbeving in Noordwest-Iran begraven. World Press Photo 2003 is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in fotojournalistiek in de ruimste zin van het woord. Het boek bij de gelijknamige tentoonstelling biedt een even schokkend als ontroerend beeld van onze huidige wereld.

Wil je het boek lezen?World Press Photo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen World Press Photo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN