Meestertekeningen

Meestertekeningen - Fritz Koreny | Fthsonline.com

...het begin van de 17de eeuw. Met veel zorg bijeengebracht door de verzamelaar, behoren deze bladen tot een van de meest boeiende en vruchtbare episodes uit de geschiedenis van de tekenkunst ... Nieuws, achtergronden en columns van de Volkskrant ... . Nederlandse meestertekeningen en hun restauratie. De restauratie van de nagenoeg onbekende deelcollectie van zo'n 950 tekeningen van Nederlandse oude meesters uit de collectie van de Kunsthalle Breme... Uitg. Rubenshuis - Antwerpen - 2002 Van Jan Van Eyck tot Hiëronymus Bosch Samenstelling: Fritz Kereny e.a. Vertaling: Hanneke Vlieghe 1ste Nederl.... Van Floris tot Rubens: Meestertekeningen uit een Belgische privéverzameling From Floris to Rubens: Master drawings from a Belgian private co ... Rondleiding Meestertekeningen uit de Renaissance - Vrije ... ... .a. Vertaling: Hanneke Vlieghe 1ste Nederl.... Van Floris tot Rubens: Meestertekeningen uit een Belgische privéverzameling From Floris to Rubens: Master drawings from a Belgian private collection Exhibition: 20 January - 15 May 2016 From the museum's website, 3 November 2015. Gratis prachtige lijntekeningen downloaden HD kwaliteit Ook voor Iphone, desktop, ipad te gebruiken rechtenvrij...

INFORMATIE

AUTEUR
Fritz Koreny
DIMENSIE
10,51 MB
BESTANDSNAAM
Meestertekeningen.pdf

OMSCHRIJVING

Het belang van de schilderkunst van de zogenaamde Vlaamse Primitieven en het nieuwe realisme dat zij introduceerden wordt sinds lang onderkend, maar hun tekeningen blijven tot vandaag vaak verhuld in het duister van de prentenkabinetten. De delicate en met zorg gekoesterde bladen zijn meestal slechts bekend in een kleine kring van deskundigen.Voor dit project selecteerden de tentoonstellingsmakers 55 bladen, een kleine maar wezenlijke keuze van de mooiste en meest representatieve tekeningen. Het overzicht van bijna 100 jaar tekenkunst van de Vlaamse Primitieven voert langs vier kunstenaars die tot de verbeelding spreken: Jan van Eyck, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes en Hiëronymus Bosch, telkens met hun groep van navolgers. Bij de tentoonstelling verschijnt een uitvoerig geïllustreerde catalogus, verzorgd door Blondé Art printing International. Het boek verenigt net zoals de tentoonstelling hoogst origineel en zeldzaam materiaal voor een kunstminnend publiek. Bij de spraakmakende bruiklenen die naar het Rubenshuis komen, is Jan van Eycks beroemde Heilige Barbara uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Antwerpen. Andere voorname bruikleengevers zijn de prentenkabinetten van Londen, Parijs, Wenen, Berlijn, Rotterdam, New York en Amsterdam. Er komen ook tekeningen uit Luik, Braunschweig en Oxford, waaronder het prachtige blad met De ontmoeting van Jacob en Rachel van Hugo van der Goes.

Wil je het boek lezen?Meestertekeningen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fritz Koreny. Lezen Meestertekeningen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN