Praktijkreeks BOPZ 6 - De samenhang tussen de WGBO en de Wet Bopz

Praktijkreeks BOPZ 6 - De samenhang tussen de WGBO en de Wet Bopz - T.E. Stikker | Fthsonline.com

...ties ingegaan op deze en andere vragen, die hulpverleners in hun dagelijkse praktijk binnen de psychiatrie tegenkomen ... De samenhang tussen de WGBO en de Wet Bopz (Praktijkreeks ... ... . Veel van de gebruikte voorbeelden zijn in de afgelopen jaren voorgelegd aan de afdeling JZ van GGZ Nederland. Abonnement De Wet Bopz regelt onvrijwillige opneming en de rechten van onvrijwillig opgenomen patiënten. Doelstelling van de wet is primair het versterken van rechtspositie van de onvrijwillig op te nemen patiënt, en daarnaast het afwenden van gevaar door middel van een gedwongen opneming. de samenhang tussen de wgbo en de wet bopz, werk. Taal Nederlands Vers. datum 29/01/2013 NSTC 9789012389716 Praktij ... Top Honderd | Zoekterm: rbm keurentjes ... . de samenhang tussen de wgbo en de wet bopz, werk. Taal Nederlands Vers. datum 29/01/2013 NSTC 9789012389716 Praktijkreeks BOPZ 8 - Stoornis en de Bopz 2e druk is een boek van R.H. Zuijderhoudt uitgegeven bij Sdu Uitgevers. ISBN 9789012389730 Stoornissen en de Bopz behandelt de verschillenden stoornissen in de Bopz en de gevolgen daarvan voor de dagelijkse praktijk in de geestelijke gezondheidszorg. De uitvoering van de regels van de Wet Bopz blijkt in de praktijk d...

INFORMATIE

AUTEUR
T.E. Stikker
DIMENSIE
6,49 MB
BESTANDSNAAM
Praktijkreeks BOPZ 6 - De samenhang tussen de WGBO en de Wet Bopz.pdf

OMSCHRIJVING

Het los van elkaar ontwikkelen van wettelijke systemen van enerzijds een algemene patiëntenwet als een privaatrechtelijke regeling (de WGBO), en anderzijds een speciale wet voor psychiatrische patiënten als een publiekrechtelijke regeling (de Wet Bopz), werpt vragen op over de verhouding tussen beide wetten:Kan een dwangbehandeling onder de vigeur van de WGBO voor een psychiatrische patiënt gestart worden? Moeten Middelen en Maatregelen akkoord gemeld worden aan de inspectie? Als een vrijwillig opgenomen patiënt in de separeer gaat, moet dan direct een IBS worden aangevraagd?InhoudIn De Samenhang tussen de WGBO en de Wet Bopz wordt aan de hand van verschillend denkbare situaties ingegaan op deze en andere vragen, die hulpverleners in hun dagelijkse praktijk binnen de psychiatrie tegenkomen. Veel van de gebruikte voorbeelden zijn in de afgelopen jaren voorgelegd aan de afdeling JZ van GGZ Nederland.AbonnementDit boek is het zesde deel uit de [%Praktijkreeks Bopz|PRBO%]. Neem nu een abonnement op deze reeks en blijf op de hoogte van de meest actuele onderwerpen.Ook interessant voor uKlik hier voor een overzicht van alle producten over de Wet Bopz.

Wil je het boek lezen?Praktijkreeks BOPZ 6 - De samenhang tussen de WGBO en de Wet Bopz in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T.E. Stikker. Lezen Praktijkreeks BOPZ 6 - De samenhang tussen de WGBO en de Wet Bopz Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN