Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter

Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter - Kees Briët | Fthsonline.com

...ig bevonden. Kees Briët, Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter ... Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus ... ... . Een bijzondere zaak voor het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië in 1820 (Hilversum: Verloren, 2012, 123 pp., ISBN 978 90 8704 340 7). Als vertegenwoordiger van het Nederlandse bestuur bij de vorst van Soerakarta liet Van Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter | ISBN 9789087043407 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Rijck van Prehn was de Nederlandse resident aan ... Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Rijck van Prehn was de Nederlandse resident aan het hof van de soesoehoenan in Soerakarta op Java. Hij werd beschuldigd van omkoping en machtsmisbruik, die hij zou hebben uitgevoerd met hulp van tolk-vertaler Johannes Winter. Het tweetal stond terecht voor het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië en werd schuldig bevonden. In deze extra uitgave va Rijck van Prehn was de Nederlandse resident aan het hof van de soesoehoenan in Soerakarta op Java. Hij werd beschuldigd van omkoping en machtsmisbruik, die hij zou hebben uitgevoerd met hulp van tolk-vertaler Johannes Winter. Het tweetal stond terecht voor het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië en werd schuldig bevonden. In deze extra uitgave van het rechtshistorisch tijdschrift Pro Memorie ... Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter. een bijzondere zaak voor het Hooggerechtshof van Nederlands-Indie in 1820. ISBN: 9789087043407: Uitgever: Uitgeverij Verloren: Bijzonderheden: 2012, In Zeer Goede Staat , paperback, 124 pp. Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten) Meer info: Kees Briët is een geweldige auteur. Download en lees het boek Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter op onze website meubelbeursmechelen.be. Helemaal vrij. U vindt Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter in PDF, ePUB, MOBI. Get this from a library! Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter : een bijzondere zaak voor het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië in 1820. [C P Briët] KEES BRIET - 2013 - Rijck van Prehn was de Nederlandse resident aan het hof van de soesoehoenan in Soerakarta op Java. Hij werd beschuldigd van omkoping en mach… | ...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Briët
DIMENSIE
7,42 MB
BESTANDSNAAM
Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter.pdf

OMSCHRIJVING

Rijck van Prehn was de Nederlandse resident aan het hof van de soesoehoenan in Soerakarta op Java. Hij werd beschuldigd van omkoping en machtsmisbruik, die hij zou hebben uitgevoerd met hulp van tolk-vertaler Johannes Winter. Het tweetal stond terecht voor het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië en werd schuldig bevonden. In deze extra uitgave van het rechtshistorisch tijdschrift Pro Memorie reconstrueert mr. Kees Briët deze zaak nauwgezet. Na een beschouwing over het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië in 1820 volgen biografieën van de twee hoofdpersonen, met informatie over hun positie. De strafzaak zelf wordt besproken aan de hand van de processtukken. Daarna volgen de afwikkeling en gevolgen op Java en de pogingen van Van Prehn om in Nederland eerherstel te krijgen. Het verhaal sluit aan bij de problematiek van koloniaal recht en bestuur, een thema dat onder rechtshistorici in Europa de laatste jaren aan een opmars bezig is.

Wil je het boek lezen?Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Briët. Lezen Het proces van Rijck van Prehn en Johannes Wilhelmus Winter Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN