De rijwielbrancard

De rijwielbrancard - Elise Wensvoort-Oranje | Fthsonline.com

...n nachtrapporten van de Schiedamsche politie tussen 1901 en 1930 ... De rijwielbrancard, Elise Wensvoort-Oranje | 9789460083006 ... ... . Te koop voor €17.95. 5-dec-2016 - Bekijk het bord "dag van de arbeid" van ruudvandenabeel op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Dag van de arbeid, Arbeid, Ijshoorntjes. De rijwielbrancard, een inkijkje in het leven van gewone Schiedammers in de periode 1901- 1930. De dag- en nachtrapporten van de Schiedamse politie zijn voor genealogen zoals Elise Wensvoort-Oranje een bron van onschatbare waarde. De dag en nachtrapporten van de schiedamse politie zijn voor g ... De rijwielbrancard, Elise Wensvoort-Oranje - Paperback ... ... . De dag en nachtrapporten van de schiedamse politie zijn voor genealogen zoals elise wensvoort oranje een bron van onschatbare waarde. elise vond er informatie over de rijwielbrancard, een voor vele onbekend vervoer voor zieken vanaf 1914. maar er is meer Gasthuiskarretje noemde men de brancard op twee wielen, die door een kruier geduwd en door een politieagent geëscorteerd werd. In 1908 werd het karretje vervangen door de rijwielbrancard. Rijwielbrancard. Verpleegden 1e en 2e kl. binnen de kom der stad f 3.-1. Rijwielbrancard. Verpleegden 1e en 2e kl. buiten de kom, der stad f 5.-1. Rijwielbrancard. Verpleegden 3e en 4e kl. binnen de kom der stad f 1.50: 1. Rijwielbrancard. Verpleegden 3e en 4e kl. buiten de kom der stad f 3.-II. Raderbrancard. Verpleegden 1e en 2e kl. binnen de ... Onze bronnen. De foto's die wij op onze pagina plaatsen, zijn veelal afkomstig van https://beeldbank.schiedam.nl/ van het Gemeentearchief, waarbij (meestal summier) beschreven staat om welke straat het gaat en wie of wat er te zien is op de afbeeldingen. Willen we meer informatie bij foto's uit het verleden, dan vallen we regelmatig terug op de schitterende boekjes van onder andere Henk ... Uit de Dordrechtsche Courant van vrijdag 13 augustus 1920. Rangeerongeluk. Gisterenavond om 7 uur wilde de 23-jarige rangeerder K. v. H. thuis behoorende te Lage Zwaluwe, doch thans hier werkzaam van een rangeerende machine springen, ter hoogte van het seinhuis aan de Dubbeldamsche weg, en kwam daarbij te vallen met zijn knie op de rails. De rijwielbrancard - Elise Wensvoort-Oranje Jouw boekenplank Wil ik lezen. Wil ik lezen; Nu aan het lezen; Gelezen; Verwijderen; Favorieten Verlanglijstje In bezit Uitgeleend {{title}} Nieuwe plank maken; Loading; De wijzigingen zijn opgeslagen; Jouw waardering ......

INFORMATIE

AUTEUR
Elise Wensvoort-Oranje
DIMENSIE
3,65 MB
BESTANDSNAAM
De rijwielbrancard.pdf

OMSCHRIJVING

De dag- en nachtrapporten van de Schiedamse politie zijn voor genealogen zoals Elise Wensvoort- Oranje een bron van onschatbare waarde. Elise vond er informatie over de rijwielbrancard, een voor vele onbekend vervoer voor zieken vanaf 1914. Maar er is meer, veel meer informatie te vinden zoals: de opkomst van de auto, veel ongelukken tijdens de arbeid met soms verstrekkende gevolgen, moord, een bijna moord, drie broertjes die vele jaren de politie grijze haren bezorgden, brand waarbij een dienstmeisje omkwam. Het is maar een greep uit alle beschreven informatie die in de politierapporten staan. Schiedam in een tijd waarin armoede en crisis de boventoon voerde.Wie waren de mensen achter de in de dag- en nachtrapporten genoemde ongevallen, op het werk, met het openbaar vervoer, zowel volwassenen als kinderen? Niet alleen deze ongelukken en meer, ook de crisis, armoede en de honger in de genoemde periode komen aan bod. Sommige verhalen zijn triest, soms zijn ze moedig, verdrietig, maar altijd persoonlijk en menselijk.Een inkijkje in het gewone leven van gewone Schiedammers in de periode 1901 - 1930.

Wil je het boek lezen?De rijwielbrancard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elise Wensvoort-Oranje. Lezen De rijwielbrancard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN