Hilversumsche vaandels en vereenigingen 1880-1950

Hilversumsche vaandels en vereenigingen 1880-1950 - H.J. van Dijk | Fthsonline.com

... Dijk] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers ... BoekenRoute, de boeken van Hendrik-Jan van Dijk ... . De regels en het spel 1e druk is een boek van Pieter Couwenberght uitgegeven bij Atlas Contact, Uitgeverij. ISBN 9789047000075 Drie jaar na de publicatie van 'zijn' corporate governance-code geeft Morris Tabaksblat in dit boek zijn eigenzinnige visie op leiderschap, ondernemingscultuur en behoorlijk bestuur. Boeken van H.J. van Dijk lezen? Boeken van H.J. van Dijk koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis r ... regio's en steden - Boeken - Verloren ... .J. van Dijk koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Hilversumsche vaandels en vereenigingen 1880-1950. Nederlandstalig; Other Formats; 1994 'Het vaandel is het hart/ Van elk vereenigingsleven/ Geen smet of vlek hoe kleen/ Mag op haar wwefsel kleven./ Geschaard inlief en… Meer. 19 -Uiterlijk 8 juni in huis ... Titel: Hilversumsche Vaandels en Vereenigingen 1880-1950 - Auteurs: Hendrik-Jan van Dijk en Eric de Rooij: ISBN: 9065505016: Uitgever: Verloren: Prijs: €13,- 52 aanbiedingen in mei -Bekijk alles met vaandels! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats "Hilversumsche Vaandels en Vereenigingen 1880-1950" ingenaaid: € 19,00 De leden van tal van verenigingen getroosten zich veel moeite om de guldens,... Hilversumsche vaandels en vereenigingen. 1880-1950. Door; hendrik-jan van dijk en eric de rooij. Goois museum & uitgeverij ver. Nieuw Ophalen of Verzenden. € 2,50 Eergisteren. Wormerveer Eergisteren. snuffel Wormerveer. het goud van de lutine geschiedenis scheepvaart terschelling. HILVERSUMSCHE VAANDELS E N VEREENIGINGEN In het najaar van 1994 was in het Goois Museum de expositie "Hilversumsche Vaandels en Veree-nigingen 1880-1950" te bezichtigen. D e tentoon-stelling wer samengesteld dood Hendrik-Jar n van Dijk en Eric de Rooij. Ter gelegenheid van de tentoonstelling verscheen een boekje (annex ca- Ach lieve tijd, Duizend jaar het Gooi en de Gooiers (P Tim.-mer) 53 (94/1) E. de Rooy Hammann,, geschiedenis van een Hilversum-se familie (E.J Pelgrim. 157-15) (94/38 ) H.J. van Dijk e n E. de Rooy Hilversumsche, Vaandels en vereenigingen 1880-1950 (W.J Dral. 20) 2 (94/4) J.G.E. Petersen Naar, een definitieve oplossing!, postale In de tuin van het beest is een geweldig boek. We raden u aan het boek van In de tuin van het beest PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook ande...

INFORMATIE

AUTEUR
H.J. van Dijk
DIMENSIE
7,93 MB
BESTANDSNAAM
Hilversumsche vaandels en vereenigingen 1880-1950.pdf

OMSCHRIJVING

'Het vaandel is het hart/ Van elk vereenigingsleven/ Geen smet of vlek hoe kleen/ Mag op haar wwefsel kleven./ Geschaard inlief en leed/ Moet elk lid om 't vaandel staan/ In vreugd en smart moet men er mede gaan/ Het voert U aan in strijd der overwinning/ En 't is sijmbool van saamhoorigheid.' Niet alleen voor Mej. Poelgeest van de Hilversumse Mondaccordeonvereniging de Nachtegaal was het vaandel van haar vereniging belangrijk. De leden van tal van verenigingen getroosten zich veel moeite om de guldens, kwartjes en dubbeltjes benodigd voor de aanschaf van zo'n vaandel bij elkaar te sparen. In de loop der tijd heeft het vaandel aan betekenis ingeboet en is zij vervallen tot een vergeten en stoffig relict van de geschiedenis. Op verzoek van het Goois Museum te Hilversum hebben Hendrik-Jan van Dijk en Eric de Rooij een inventarisatie gemaakt van de Hilversumse vaandels om daarmee hun kunsthistorische en culturele waarde te kunnen vastleggen. Meer dan veertig vaandels hebben zij weten op te sporen. Deze waren te zien op de tentoonstelling 'Hilversumse Vaandels en Vereenigingen 1880-1950' gehouden in het Goois Museum van 1 oktober tot 21 november 1994. In het eerste deel van het rijk geïllustreerde boek staat het vaandel zelf centraal. Geschiedenis, vorm en betekenis van het vaandel worden toegelicht. De auteurs beschrijven de werkzaamheden in het atelier van de Hilversumse vaandelmaker Sträter en de wijze waarop de vaandels gereinigd werden in de wasserij van Joseph Hammann. In verschillende musea en instituten houden textielrestaurateurs zich tegenwoordig ook bezig met de conservering van oude vaandels. In het tweede deel van het boek worden de gevonden vaandels afzonderlijk behandeld, verdeeld naar drie categorieën: vaandels van vakverenigingen, kerkelijke organisaties en ontspanningsverenigingen. De auteurs hebben diverse mensen van deze verenigingen geïnterviewd, zodat een aardig beeld ontstaat van het Hilversumse verenigingsleven in de eerste helft van deze eeuw en de plaats die het vaandel daarin innam.

Wil je het boek lezen?Hilversumsche vaandels en vereenigingen 1880-1950 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.J. van Dijk. Lezen Hilversumsche vaandels en vereenigingen 1880-1950 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN