Spaanse bibliotheek - De boom der kennis

Spaanse bibliotheek - De boom der kennis - Onbekend | Fthsonline.com

...ngooier, vrezen dat ze zullen worden opgepakt en berecht als zijn handlangers ... Bureau ISBN - Fenny Ebels ... . Spaanse bibliotheek Stad in de mist. Na hun vlucht uit Spanje strijken dokter Aracil en zijn dochter María neer in een pension in de Londense wijk Bloomsbury. Aracil valt al snel door de mand als een charlatan die zijn onafhankelijkheid inruilt voor een comfortabel leventje. María is vast van plan niet van de rechte weg te raken en zich te emanciperen van haar zelfzuchtige vader, met ... Inhoud: De boom der kennis is zonder twijfel het meest gelezen en meest g ... MKW Kortingsactie Spaanse Bibliotheek ... ... Inhoud: De boom der kennis is zonder twijfel het meest gelezen en meest geprezen werk van Pío Baroja. Het is een Bildungsroman waarin de gevoelige jongeman Andrés Hurtado probeert zijn plaats te vinden in een wereld die hem met de dag absurder voorkomt. Het decor van de roman wordt gevormd door het Spaanse fin de siècle. Inhoud: De boom der kennis is zonder twijfel het meest gelezen en meest geprezen werk van Pío Baroja. Het is een Bildungsroman waarin de gevoelige jongeman Andrés Hurtado probeert zijn plaats te vinden in een wereld die hem met de dag absurder voorkomt. Het decor van de roman wordt gevormd door het Spaanse fin de siècle. Het derde deel, de sterk autobiografische roman De boom der kennis, ongetwijfeld Baroja's bekendste werk, staat betrekkelijk los van de eerste twee delen. Pío Baroja y Nessi (San Sebastián, 1872 - Madrid, 1956) is de belangrijkste romancier van de Spaanse Generación del 98, waartoe onder andere ook Unamuno en Valle-Inclán behoren....

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
4,69 MB
BESTANDSNAAM
Spaanse bibliotheek - De boom der kennis.pdf

OMSCHRIJVING

'De boom der kennis' is zonder twijfel het meest gelezen en meest geprezen werk van Pío Baroja. Het is een Bildungsroman waarin de gevoelige jongeman Andrés Hurtado probeert zijn plaats te vinden in een wereld die hem met de dag absurder voorkomt. Het decor van de roman wordt gevormd door het Spaanse fin de siècle. Centraal staat het 'rampjaar' 1898, waarin Spanje na een smadelijke nederlaag zijn laatste koloniën verliest aan de VS. Baroja heeft zijn eigen ervaringen als student en dorpsdokter en zijn filosofische zoektocht naar de zin van het bestaan op een volstrekt persoonlijke manier verwerkt in deze roman, waarin ondanks alles een sprankje hoop gloort voor het zwaar beproefde Spanje.'De boom der kennis' is het derde deel van de trilogie 'Ras' en staat betrekkelijk los van de eerste twee delen, 'De dolende dame' en 'Stad in de mist'. Deze eerste twee romans beschrijven de vlucht van dokter Aracil en zijn dochter María uit Spanje en het verblijf van María in Londen.Pío Baroja y Nessi (San Sebastián, 1872 - Madrid, 1956) is de belangrijkste romancier van de Spaanse Generacion del 98, waartoe onder andere ook Unamuno en Valle-Inclán behoren. Baroja speelt met zijn gigantische oeuvre een centrale rol in de hedendaagse Spaanse letteren.Het meest kenmerkende facet van zijn meer dan zestig romans is zijn eigenzinnige stijl: direct, zonder opsmuk, wars van effectbejag. Begiftigd met een fenomenaal waarnemingsvermogen en een feilloos geheugen, is Baroja uitgegroeid tot de grote kroniekschrijver van Spanje gedurende de eerste helft van de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?Spaanse bibliotheek - De boom der kennis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Spaanse bibliotheek - De boom der kennis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN