Het primaat van de zichtbaarheid

Het primaat van de zichtbaarheid - c. van Winkel | Fthsonline.com

...elen van jouw zichtbaarheid in je werk! Het leven temidden van visuele media wordt beheerst door een permanente druk om beelden te produceren ... bol.com | Camiel Van Winkel - the Myth of Artisthood ... ... . Dit is het primaat van de zichtbaarheid. Alleen zaken die duidelijk gevisualiseerd zijn en gezien worden, hebben nog bestaansrecht. Succes betekent zichtbaarheid en zichtbaarheid succes. Camiel van Winkel is kunsthistoricus en schrijft over hedendaagse kunst en film. Hij doceert kunst en kunsttheorie aan LUCA School of Arts/Sint-Lukas Brussel. Van zijn hand verschenen eerder de boeken 'Moderne leegte. Ov ... Hoe word ik zichtbaar in mijn werk? - Bannink Coaching ... ... . Hij doceert kunst en kunsttheorie aan LUCA School of Arts/Sint-Lukas Brussel. Van zijn hand verschenen eerder de boeken 'Moderne leegte. Over kunst en openbaarheid' (1999), 'Het primaat van de zichtbaarheid' (2005) en 'During the Exhibition the Gallery Will Be Closed. C. VAN WINKEL - 2005 - Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Ik stel deze vragen niet zomaar, ze werden mij ingegeven door de lectuur van de onlangs verschenen boeken van Sven Lütticken en Camiel van Winkel. Ze ontvingen allebei de Prijs voor de Kunstkritiek, ... Van Winkel put ook af en toe uit eerder werk, maar Het primaat van de zichtbaarheid ... Het primaat van de politiek De term 'primaat van de politiek', enkele jaren den gelanceerd, begint opgeld te doen in Haagse kringen. De uitdrukking kan van alles betekenen, en degenen die haar bezigen laten vaak in het vage wat bedoelen. De eerste betekenis lijkt mij dat aan de politiek, in de zin van de politici, zeggenschap toekomt en niet Zichtbaarheid of zicht is de eigenschap van iets om met de ogen waargenomen te kunnen worden. In de scheepvaart, luchtvaart en meteorologie is dit een belangrijk begrip. Meteorologisch zicht is de grootste afstand waarop een zwart object te zien en te herkennen is. Het zicht is van invloed op de optische dracht van een lichtbron.. Zichtbaarheid kan door diverse zaken worden verminderd of zelfs ... Het analoge kunstwerk in een tijd van digitalisering! Reyer de Vos 3214125 2 1 Ineke Schwartz, ʻBeeldsoep of visuele cultuurʼ, in: Rutger Wolfson (red.), Kunst in crisis, Amsterdam 2003, pp. 89-90. 2 Camiel van Winkel, Het primaat van de zichtbaarheid, Rotterdam 2005, p. 15. 3 Camiel van Winkel 2005, pp. 23-29. Het is een eigenschap, een vermogen of beter een onvermogen, van de waarnemer...

INFORMATIE

AUTEUR
c. van Winkel
DIMENSIE
10,68 MB
BESTANDSNAAM
Het primaat van de zichtbaarheid.pdf

OMSCHRIJVING

Ons moderne leven te midden van visuele media zorgt ervoor dat iedereen en alles vooral zichtbaar wil zijn. Succes betekent zichtbaarheid en zichtbaarheid succes. Dit 'regime' beheerst ook alle vormen van cultuurproductie, zowel de 'hoge' als de 'lage'.Camiel van Winkel zoekt daarbij in dit boek voorbeelden, zoals het beeldenterras in Rotterdam, de landelijke architectuurplaquette van het Nederlands Architectuurinstituut en het gedrag van politici in campagnetijd, maar ook filmposters, reality-soaps en de film The Matrix.Het steeds verder uitdijen van de beeldcultuur maakt het volgens hem noodzakelijk om de relatie tussen kunst en massacultuur en kunst en kunstvormen opnieuw te overwegen.Het primaat van de zichtbaarheid is een kritisch boek dat op originele wijze verschillende raakvlakken tussen beeldende kunst en andere (hoge en lage) cultuurvormen bespreekt en interpreteert. Het kan gezien worden als een vervolg op Camiel van Winkels eerste boek, Moderne leegte. Over kunst en openbaarheid, dat in 1999 werd gepubliceerd en zeer goed is ontvangen.Camiel van Winkel is kunsthistoricus. Hij publiceert regelmatig kritieken en essays in diverse tijdschriften en catalogi. Onlangs werd hij benoemd tot lector beeldende kunst aan de Academie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost in Den Bosch.Van 1995 tot 2000 was hij redacteur van Archis, Tijdschrift voor Architectuur, Stad en Beeldcultuur. Van 2000 tot 2004 was hij redacteur van het Vlaams-Nederlandse kunsttijdschrift De Witte Raaf. Voor zijn boek Moderne leegte. Over kunst en openbaarheid ontving hij in 2000 de Jan Bart Klasterprijs voor de kunstkritiek.

Wil je het boek lezen?Het primaat van de zichtbaarheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur c. van Winkel. Lezen Het primaat van de zichtbaarheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN