Sociologische verbeelding

Sociologische verbeelding - Agnes Verbruggen | Fthsonline.com

...hap van de dode dingen, Archimedes De derde: biologie - Aristoteles en Hippocrates Sociologische Gids | Jaargang 51 2004 | 4 De bibliometrie is de afgelopen jaren sterk uitgebouwd aan mijn univer-siteit ... Samenvatting Sociologische verbeelding als kracht - Stuvia ... . De dienst die zich bezighoudt met het nauwkeurig turven en classifi-ceren van wat we met z'n allen produceren, meldde onlangs met gepaste ... De sociologische verbeelding Oefen je sociologische verbeelding. Sociologische gedachtenexperimenten, soms ernstig, soms minder ernstig, uitgevoerd in kleine groepjes en aan de hand van simpele vragen. De afloop van de 'experimenten' staat niet vast maar de kans be ... sociologische verbeelding - Sociological imagination - qwe ... ... . Sociologische gedachtenexperimenten, soms ernstig, soms minder ernstig, uitgevoerd in kleine groepjes en aan de hand van simpele vragen. De afloop van de 'experimenten' staat niet vast maar de kans bestaat dat je wereld er nadien anders uitziet. De sociologische verbeeldingskracht is de gewoonte om onszelf "weg te denken" van de vertrouwde routines van ons dagelijks leven om ernaar te kijken met frisse, kritische ogen. C. Wright Mills, die het concept creëerde en er een boek over schreef, definieerde de sociologische verbeelding als 'het levendige bewustzijn van de relatie tussen ervaring en de bredere samenleving'....

INFORMATIE

AUTEUR
Agnes Verbruggen
DIMENSIE
6,23 MB
BESTANDSNAAM
Sociologische verbeelding.pdf

OMSCHRIJVING

Voor mensen die geboeid zijn door mensen en hun samenleven, levert sociologie een verrijkende invalshoek. Sociologie is een specifieke manier van kijken, het levert een bijzonder vizier op de sociale werkelijkheid. Daardoor kan sociologie ook leiden tot gefundeerde visievorming, omdat het een kader biedt om de complexe sociale realiteit te situeren én te begrijpen. Dit basisboek verschaft toegang tot deze sociologische verbeelding. Naast grondige theoretische inzichten biedt dit werk ook toepassingen en talloze voorbeelden uit de werkelijkheid van de zorgsector en het management. Het boek is logisch opgebouwd uit drie delen. In het eerste deel wordt het typische sociologische vizier opgebouwd vanuit actorperspectief, over mesoniveau tot de macrodimensie van menselijke samenlevingen. In dit deel wordt eveneens op een heldere manier de essentie van en de voorwaarden tot wetenschappelijk denken uiteen gezet. In het tweede deel, de lenzen van het sociologisch vizier, worden de basisconcepten uit de sociologie omschreven en verklaard. Zo worden onder meer positie, rol, socialisatie en institutie gedefinieerd en verklaard. Het spectrum, het laatste deel, geeft een situering en verklaring van de diverse paradigma's of referentiekaders in de sociologie. Een aanrader voor al wie zijn blikveld op mensen wil verruimen!

Wil je het boek lezen?Sociologische verbeelding in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Agnes Verbruggen. Lezen Sociologische verbeelding Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN