Ernstige lichtzinnigheid

Ernstige lichtzinnigheid - T.V.D. Hoogen | Fthsonline.com

...chthartig. 85. Lichtvaardig — lichtzinnig — luchthartig ... Lichtzinnigheid - vertalen lichtzinnigheid definitie in ... ... . Niet geneigd tot ernstig nadenken. Luchthartig is hij, die vroolijk en onbezorgd van aard is en niet tot ernstig nadenken over zijn handelingen komt, Hij liep luchthartig over het voorstel heen en nam het aan, zonder dat hij eigenlijk vermoedde, waartoe hij zich verbond. In veel gevallen is dit inderdaad de beste optie. Behalve wanneer iemand ernstig onderkoeld is. Dan kan dit juist levensgevaarlijk zijn. Daarom is het be ... Ernstige lichtzinnigheid: Een theologisch essay over ... ... . Dan kan dit juist levensgevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om de verschillen tussen lichte en ernstige onderkoeling te herkennen en te weten wat je moet doen. Lichtzinnigheid is een zedelijk gebrek, dat bestaat in de gewoonte om niet voldoende acht te geven op de maatgevende factoren van het handelen (zedenwet, verboden, lessen der ondervinding, doel en gevolgen van zijn daden), zoodat men niet goed oordeelt, over wat men al of niet verplicht is, of wat men al of niet mag doen, en aldus verkeerde dingen doet. lichtzinnigheid vertaling in het woordenboek Nederlands - Engels op Glosbe, online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen. lichtzinnig vertaling in het woordenboek Nederlands - Italiaans op Glosbe, online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen....

INFORMATIE

AUTEUR
T.V.D. Hoogen
DIMENSIE
8,37 MB
BESTANDSNAAM
Ernstige lichtzinnigheid.pdf

OMSCHRIJVING

ERNSTIGE LICHTZINNIGHEIDIn het essay dat de auteur in dit boek aan de lezer voorlegt, stelt hij zich als fundamententheoloog ten doel het 'naar binnen toe' geraakt zijn van godswege tot verstaanbaarheid te brengen binnen een toegankelijke rationaliteit. Binnen dit project moet volgens hem ruimte zijn voor een filosofische theologie, een rationele verantwoording van hetgeen door mensen die door het mysterie van Godswege geraakt zijn, aan God wordt toegeschreven. Om het gesprek op dit punt te verruimen kiest hij daarbij een breed vertrekpunt, en kijkt hij met de ogen van een theoloog naar de wijsgerige implicaties van ontwikkelingen in onze samenleving en cultuur. Dit boek is opgezet als een essay, subjectief en met persoonlijke voorkeuren, die onder meer tot uitdrukking komen in de selectie van de te onderzoeken facetten van samenleving en cultuur: de beeldende kunst en de economie, twee terreinen waarop godsdienst in het verleden een grote rol heeft gespeeld, maar thans - zeker in het Westen - zo goed als verdwenen is. De verkenningen op deze terreinen zijn een zoektocht naar idioom: structureringen van waarnemen en handelen. Daarbij is steeds de leidende vraag of het zo gevonden idioom een idioom is dat 'taal van God' mogelijk maakt: sporen te trekken naar God.

Wil je het boek lezen?Ernstige lichtzinnigheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T.V.D. Hoogen. Lezen Ernstige lichtzinnigheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN