Verhalen uit Den Haag Zuid

Verhalen uit Den Haag Zuid - Ineke Bosman | Fthsonline.com

...boot, w.s. door het IKB, naar de Fam. de Haas van Dorsser, graag zou ik wat informatie willen hebben over de mensen die deze uitzending hebben verzorgd en over de fa ... Kunstenaars uit Zuid-Soedan aan de slag in Den Haag ... ... . de Haas van Dorsser. Ben de familie uit het oog verloren. 05 mei 2015 Honger en oorlog in Zuid- Soedan en Nigeria zijn deze week minder ver van ons bed dankzij kunstwerken tussen het Malieveld en het Centraal Station in Den Haag. Graffiti-kunstenaars schilderen tot ... Den Haag - In het boek dat tot stand is gekomen in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland, delen 45 mensen uit Zuid-Holland hun belevenissen rond de bevri ... Verhalen uit Den Haag Zuid - Ineke Bosman - 9789402121247 ... ... ... Den Haag - In het boek dat tot stand is gekomen in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland, delen 45 mensen uit Zuid-Holland hun belevenissen rond de bevrijding. Veel verhalen zijn al direct in 1945 opgetekend, in brieven aan familie of in dagboeken. In veel verhalen komt de onzekerheid rond de bevrijding terug. Wie was aan de macht? Ad van der Zee van het Erfgoedhuis Zuid-Holland is één van de samenstellers: "We hebben het over Zuid-Holland. Daar was de bevrijding wel op 4 mei maar in Rotterdam en Den Haag was het pas op 6, 7 of 8 mei. Toelichting genomineerde foto's uit Den Haag Brandend vliegtuig stort neer (shortlist provincie Zuid-Holland). Onze eerste foto is die van een vliegtuig, dat brandend neerstort in de Adelheidstraat. De foto past precies in de criteriabeschrijving. Niet alleen is het een indrukwekkende actie-foto, ook het historisch verhaal is bijzonder. Initiatieven Verwenmoment maakt verhalen los. Verwenmiddagen voor senioren. Ouderen even uit de dagelijkse sleur halen, ze uit hun isolement halen door ze in de watten te leggen. Persoonlijke aandacht gecombineerd met een bescheiden beauty-behandeling. Dat is wat Aswintha Menk met Beauty voor de Senior in Den Haag biedt. Vooral voor dames. In Den Haag maken de kunstenaars muurschilderingen. De verhalen uit Nigeria en Zuid-Soedan zijn verzameld door medewerkers van een aantal organisaties die bij de DRA zijn aangesloten. De afgelopen jaren sloegen miljoenen mensen op de vlucht in Nigeria en Zuid-Soedan vanwege het geweld van strijdende groepen, droogte en honger. Het Haags Gemeentearchief heeft de eerste filmpjes uit hun filmproject "Ik was erbij: verhalen uit de stad" getoond. Met persoonlijke verhalen en filmbeelden van vroeger brengen zij het verleden dichterbij en brengen ze de historie meer tot leven. Onder de noemer Stories of Change ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ineke Bosman
DIMENSIE
9,8 MB
BESTANDSNAAM
Verhalen uit Den Haag Zuid.pdf

OMSCHRIJVING

Loop maar met haar mee. Ineke laat U meegenieten van de mooiste mensen van Den Haag met soms de vreemdste verentooi. Vanuit de Rivierenbuurt-Spuikwartier waar ze tegenwoordig woont ontdekt ze opnieuw haar oude omgeving waarvan ze veertig jaar is weg geweest. U gaat haar Den Haag ontdekken en de mensen die ze ontmoet zien in een nieuw licht dat zacht maar ook hilarisch is. U zult geraakt worden. Het is een feestje , dit boek!

Wil je het boek lezen?Verhalen uit Den Haag Zuid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ineke Bosman. Lezen Verhalen uit Den Haag Zuid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN