C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd

C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd - Wim Huijser | Fthsonline.com

...ïrriteerde lied' (1941).Tussen 1942 en 1949 verbleef hij regelmatig in een sanatorium omdat hij leed aan tuberculose ... Boekgrrls: woensdag gedichtdag ... . C. Buddingh'. Een mens in de tijd, 2001 'Een stad is een boek' - Het Dordrecht van C. Buddingh'. vier literaire wandelingen, 1997; Bladenmakers en makers van bladen. Vijftig portretten (met P . Lees meer over: succes agenda c buddingh. Deel dit bericht met je vrienden! Dordrecht.net. Auteur C. Buddingh Genre Poëzie Eerste uitgave 1965 Vak Nederlands A. Voorwerk Titelbeschrijving C. Buddingh', Dez ... C. Buddingh' - Wikipedia ... . Auteur C. Buddingh Genre Poëzie Eerste uitgave 1965 Vak Nederlands A. Voorwerk Titelbeschrijving C. Buddingh', Deze kant boven. Amsterdam 1987 (vijfde druk) [1965] Opdracht De opdracht van 'Deze kant boven' luidt: wederom voor stientje, sacha en wiebe. Stientje is de vrouw van Buddingh' en Sacha en Wiebe zijn de namen van zijn twee zonen. De tijd om een revolutie te stoppen is aan het begin, niet aan het einde. ... Doch er bestaan wel vele liefden voor één mens, die elkaar opvolgen in de tijd. Cees Buddingh Nederlands letterkundige 1918-1985-+ +5. Er wordt meer tijd verknoeid met werken dan met nietsdoen. C. Buddingh', Kees voor familie en vrienden, is de beroemdste naoorlogse dichter en auteur van Dordrecht. Hij woonde er zijn hele leven (1918-1985) en heeft haar in talloze gedichten en dagboeknotities liefdevol van binnenuit beschreven....

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Huijser
DIMENSIE
11,35 MB
BESTANDSNAAM
C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd.pdf

OMSCHRIJVING

C. Buddingh' (1918-1985), dichter, dagboekschrijver, romancier, criticus, vertaler en bloemlezer, neemt zich eind jaren zeventig voor een 'soort autobiografie in sonnetten' te schrijven, getiteld 'Een mens in de tijd'. In meer dan driehonderd verzen wil hij daarin alles beschrijven wat hij ooit heeft meegemaakt, gedacht en gedroomd. Deze 'autobiografie' heeft, door voortijdige beëindiging van het project, nooit de bedoelde omvang gekregen. Ook de autobiografie in proza, tot het schrijven waarvan hij ooit door Martin Ros werd uitgenodigd, is er nooit gekomen.Buddingh' maakte, met name als dichter, vooral in de jaren zestig naam. Hij werd door velen gezien als de man die de poëzie in Nederland populair maakte. Ernst en humor hoorden in zijn werk onafscheidelijk bij elkaar. Als prozaïst kreeg hij in de jaren zeventig bekendheid door zijn dagboeken, die volstrekte openheid gaven over zijn leven en werk aan de Bankastraat in Dordrecht. Literatuur, cricket, katten, Engeland en voetbal waren terugkerende thema's. Buddingh' heeft met zijn verzameld werk een heel mensenleven in kaart gebracht.

Wil je het boek lezen?C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Huijser. Lezen C. Buddingh' - Een Mens In De Tijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN