Leonardo ~ het laatste avondmaal

Leonardo ~ het laatste avondmaal - M. Ladwein | Fthsonline.com

...met zijn discipelen had, heeft tal van kunstenaars geïnspireerd ... Santa Maria delle Grazie (Milaan) - Wikipedia ... . Met name het wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci is uitgegroeid tot een ikoon, waar latere kunstenaars hun eigen variant of parodie op hebben gemaakt. Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is tegenwoordig weer voor bezichtiging opengesteld. Echter moet u er wel rekening mee houden dat u zich enkele dagen van tevoren aanmeldt en u slechts de mogelijkheid krijgt om het 15 min. te bekijken. U kunt uw reservering ook gewoon online doen. Som ... Het Laatste Avondmaal (Leonardo da Vinci) - Wikikids ... . te bekijken. U kunt uw reservering ook gewoon online doen. Soms is Italië dichterbij dan je denkt. In het Brabantse Oudenbosch sta je oog in oog met de Sint-Pieter, in de Utrechtse grachten dobbert een Venetiaanse gondel en de Romeinse roots steken in Maastricht op onverwachte plekken de kop op. Maar ook in het Belgische Tongerlo vind je een bijzonder stukje Italië, met een levensechte replica van Da Vinci's Laatste Avondmaal. Tickets om Leonardo da Vinci's Het Laatste Avondmaal in Milaan te bezichtigen zijn schaars, maar wij hebben ze voor je! En dat niet alleen: je kunt ook de rest van de schitterende Santa Maria delle Grazie bekijken. Andere hoogtepunten zijn het altaarstuk van Titian en Bramantino's fresco. Het laatste avondmaal dat Jezus met zijn discipelen had, heeft tal van kunstenaars geïnspireerd. Met name het wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci is uitgegroeid tot een ikoon, waar latere kunstenaars hun eigen variant of parodie op hebben gemaakt. Het schilderij geeft de plaats van het Laatste Avondmaal van Jezus met zijn apostelen, zoals het wordt verteld in het evangelie van Johannes, 13:21. Leonardo heeft de consternatie die zich hebben voorgedaan bij de afgebeelde Twaalf Apostelen toen Jezus aangekondigd dat een van hen hem zou verraden....

INFORMATIE

AUTEUR
M. Ladwein
DIMENSIE
11,69 MB
BESTANDSNAAM
Leonardo ~ het laatste avondmaal.pdf

OMSCHRIJVING

Binnen de christelijke kunst zijn vele meesterwerken ontstaan, maar geen daarvan heeft het mysterie van het christendom zo opvallend gestalte weten te geven als Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci. Dankzij de restauratie, waarbij resten van de oorspronkelijke beelden zijn vrijgekomen en latere overschilderingen zijn verwijderd, kunnen we ruim vijfhonderd jaar na het ontstaan van dit meesterwerk voor het eerst deze schildering in haar oorspronkelijke vorm bewonderen. Michael Ladwein wijst ons op talrijke details die kunnen bijdragen tot een nieuwe verklaring van dit werk. Hij bespreekt allerlei elementen van de voorstudies, de ontstaansgeschiedenis en de politieke en kunstzinnige situatie aan het eind van de vijftiende eeuw en belicht vele facetten, waarvan de kunsthistorische en spirituele inhoud ook in onze tijd nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Wil je het boek lezen?Leonardo ~ het laatste avondmaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Ladwein. Lezen Leonardo ~ het laatste avondmaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN