Persvrijheidsmonitor Nederland

Persvrijheidsmonitor Nederland - W. Hins | Fthsonline.com

...smonitor Nederland 2011 x een kroniek van de vrijheid van nieuwsgaring en hoofdstuk 4 een kroniek van de uitingsvrijheid ... (PDF) Persvrijheidsmonitor Nederland 2009 ... . Een jurisprudentieregister sluit de monitor af. Een tweede verschil met de vorige edities is dat we het evaluerende hoofdstuk niet hebben beperkt tot het verslagjaar 2011. De reden daarvoor is dat de auteurs na deze Persvrijheidsmonitor Nederland 2009. Persvrijheidsmonitor Nederland 2009 is een boek van Wouter Hins. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bes ... bol.com | Persvrijheidsmonitor Nederland, W. Hins ... ... . Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice of partner langer duurt, excuses. 2 PERSVRIJHEIDSMONITOR NEDERLAND 2009 verboden of openbare manifestaties vonden wij te ver verwijderd van het begrip 'persvrijheid'. De opzet van dit boek is als volgt. Het eerste deel, een kroniek, is van beschrijvende aard. Hierin wordt eerst ingegaan op de vrijheid van nieuwsgaring en vervolgens op de vrijheid van meningsuiting. Veiligheid van journalisten was in Nederland een belangrijk thema in 2018, aldus de Persvrijheidsmonitor 2018. Er vonden aanslagen plaats op de gebouwen van De Telegraaf en Panorama. Individuele journalisten werden ernstig bedreigd vanuit de hoek van de georganiseerde criminaliteit. Op de wereldwijde ranglijst 'World Press Freedom Index' zakte Nederland hierdoor een plek, van de 3e naar de ... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, HINS, WOUTER - Persvrijheidsmonitor nederland 2010 De Persvrijheidsmonitor in Nederland, opzet en resultaten. PEN Vlaanderen Observatorium van de Vrije Meningsuiting : 2012 meeting, Proceedings. Presented at the PEN Vlaanderen Observatorium van de Vrije Meningsuiting : 2012 meeting. Chicago author-date. Wiersma, Chris. 2012. Persvrijheidsmonitor Nederland 2011 Leiden Repository. Persvrijheidsmonitor Nederland 2011. Type: Book (monogr...

INFORMATIE

AUTEUR
W. Hins
DIMENSIE
9,3 MB
BESTANDSNAAM
Persvrijheidsmonitor Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Deze Persvrijheidsmonitor biedt een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van de persvrijheid in Nederland in 2010, zoals deze blijken uit wetgeving, parlementaire stukken en jurisprudentie. Risico's voor de persvrijheid ontstaan wanneer organen van de Staat te veel gewicht toekennen aan het recht op privacy of aan de opsporing van strafbare feiten. Zo veroordeelde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in het genoemde jaar Nederland omdat het Wetboek van strafvordering onvoldoende rekening houdt met het recht op journalistieke bronbescherming. Ook passiviteit kan schadelijk zijn voor de pers-vrijheid, bijvoorbeeld als een bestuursorgaan zeer lang doet over de afhandeling van een Wob-verzoek van een journalist.Het eerste deel van dit boek brengt de rechtsontwikkelingen op het gebied van vrijheid van nieuwsgaring en uitingsvrijheid in het kalenderjaar 2010 in beeld. In het tweede deel worden enkele opvallende rechtsontwikkelingen geanalyseerd en voorzien van commentaar.

Wil je het boek lezen?Persvrijheidsmonitor Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. Hins. Lezen Persvrijheidsmonitor Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN