Dwalmgasten

Dwalmgasten - Mischa Andriessen | Fthsonline.com

...ten over oorlogsgeweld en mensen die op de vlucht slaan, maar ook over grote levensvervullende liefdes, zoals die van het echtpaar aan wie het vergund is niet te hoeven meemaken hoe de ander sterft: ze veranderen tegelijk, zij in een linde, hij in een eik ... Dwalmgasten, Mischa Andriessen - Ebook - 9789023499459 ... ... . Het liefdevolle en het verschrikkelijke sluiten elkaar niet uit maar vullen elkaar aan ... Dwalmgasten, dat doet denken aan Alfred Schaffers Dwaalgasten (2002) en het motto van Ovidius ('Heet het dwaling als een man verdwaalt?') wijst ook in die richting. Het woord 'dwalm' is volgens het Etymologisch Woordenboek verwant aan 'dwaal', met het verschil dat 'dwalm' ook als scheldwoord kan worden gebruikt voor iemand waar weinig leven in zit (denk ook aan 'bedwelmen'). 1 september vanaf 17.00 wordt de nieuwe ... Dwalmgasten - Mischa Andriessen - (ISBN: 9789023499350 ... ... . Het woord 'dwalm' is volgens het Etymologisch Woordenboek verwant aan 'dwaal', met het verschil dat 'dwalm' ook als scheldwoord kan worden gebruikt voor iemand waar weinig leven in zit (denk ook aan 'bedwelmen'). 1 september vanaf 17.00 wordt de nieuwe dichtbundel van Mischa Andriessen, Dwalmgasten, gepresenteerd bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16.Wij publiceren drie gedichten voor. Dwalmgasten is een bundel van u...

INFORMATIE

AUTEUR
Mischa Andriessen
DIMENSIE
9,42 MB
BESTANDSNAAM
Dwalmgasten.pdf

OMSCHRIJVING

Dwalmgasten is een bundel van uitersten, met gedichten over oorlogsgeweld en mensen die op de vlucht slaan, maar ook over grote levensvervullende liefdes, zoals die van het echtpaar aan wie het vergund is niet te hoeven meemaken hoe de ander sterft: ze veranderen tegelijk, zij in een linde, hij in een eik. Het liefdevolle en het verschrikkelijke sluiten elkaar niet uit maar vullen elkaar aan, de taal is dreigend en geladen. De dichter zoekt een verbindingspunt tussen het persoonlijke en het mythische, tussen de kleine en de grote verhalen.Wie wil begrijpen, moet bewegen. Wie wil ervaren, moet open zijn, ook voor vreemde gasten open doen.

Wil je het boek lezen?Dwalmgasten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mischa Andriessen. Lezen Dwalmgasten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN