De inzet van touchpoints

De inzet van touchpoints - Renée van Zijl | Fthsonline.com

...ts in moderne mediaplanning. De inzet van touchpoints bij managementboeken-kopen ... De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning - Kleynenborgh ... .nl. Onderdeel van Boeken.com Bestel De inzet van touchpoints van Renée van Zijl. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Om de inzet van touchpoints doelgericht en georkestreerd te laten gebeuren maakt mediaplanning gebruik van de customer journey, een model waarmee het koopbeslissingsproces in kaart gebracht kan worden. Mediaplanning in de customer journey. Het boek De inzet van touchpoints van - ... Studystore | De inzet van touchpoints, Zijl, Renée van ... ... . Mediaplanning in de customer journey. Het boek De inzet van touchpoints van - Renée van Zijl is samengevat door studenten. Download de samenvatting op Knoowy en begin voorbereid aan uw semester. Koop De inzet van touchpoints van Zijl, Renée van met ISBN 9789492272003. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl De lijst is lang en continu aan verandering onderhevig. Om de inzet van touchpoints doelgericht en georkestreerd te laten gebeuren maakt mediaplanning gebruik van de customer journey, een model waarmee het koopbeslissingsproces in kaart gebracht kan worden. In het boek De inzet van touchpoints. Touchpoints zijn de raakvlakken waar een adverteerder en zijn doelgroep elkaar tegenkomen. Het zijn alle momenten waarop een klant, werknemer of andere stakeholder de organisatie of het merk 'aanraakt'. Een touchpoint kan de drager van de boodschap zijn, maar ook het transportkanaal. Touchpoints kunnen specifieker zijn dan kanalen. In het kanaal 'winkel' kan een klant meerdere touchpoints ... De lijst is lang en continu aan verandering onderhevig. Om de inzet van touchpoints doelgericht en georkestreerd te laten gebeuren maakt mediaplanning gebruik van de customer journey, een model waarmee het koopbeslissingsproces in kaart gebracht kan worden. In het boek 'De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning' introduceert Renée van ... Bij educatieve uitgeverij Econtentenzo is het boek 'De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning' verschenen. In dit boek introduceert de auteur Renée van Zijl het begrip touchpoint en legt zij uit wat de rol en functie zijn van touchpoints in moderne mediaplanning. Koop De inzet van touchpoints Moderne mediaplanning van Zijl, Renée van met ISBN 9789492272133. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl De lijst is lang en continu aan verandering onderhevig. Om de inzet van touchpoints doelgericht en georkestreerd te laten gebeuren maakt mediaplanning gebruik van de customer journey, een model waarmee het koopbeslissingsproces in kaart gebracht kan worden. In het boek De inzet van touchpoints. In het boek 'De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning ' introduceert Renée van Zijl het begrip touchpoint en legt zij uit wat de rol en functie zijn van touchpoints in moderne mediaplanning. Met het woord medium kan zowel een middel (de d...

INFORMATIE

AUTEUR
Renée van Zijl
DIMENSIE
10,18 MB
BESTANDSNAAM
De inzet van touchpoints.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek gaat over mediaplanning en de rol van touchpoints hierin,uitgaande van de fase van de customer journey waarin de afnemer zich bevindt. Met voorbeelden van een mediaplan en media-inzetmatrix.Touchpoints zijn alle momenten waarop een klant, werknemer of andere stakeholder de organisatie of het merk "aanraakt'. Een touchpoint kan de drager van de boodschap zijn, maar ook het transportkanaal. Touchpoints kunnen specifieker zijn dan kanalen. In het kanaal "winkel' kan een klant meerdere touchpoints tegenkomen, zoals een display met een aanbieding, een onderhandelingsgesprek met een verkoper over de prijs en een bezoekje aan de servicebalie. Een volledig en actueel overzicht van touchpoints is daarom niet te geven. De lijst is lang en continu aan verandering onderhevig. Om de inzet van touchpoints doelgericht en georkestreerd te laten gebeuren maakt mediaplanning gebruik van de customer journey, een model waarmee het koopbeslissingsproces in kaart gebracht kan worden. In het boek De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning introduceert Renée van Zijl het begrip touchpoint en legt zij uit wat de rol en functie zijn van touchpoints in moderne mediaplanning. De auteur geeft een overzicht van alle gangbare touchpoints, zowel communicatiemiddelen als communicatiekanalen, en categoriseert deze onder meer in het BOE-model. Zij laat zien welke touchpoints geschikt zijn in de verschillende fases van de customer journey waarin de doelgroep zich bevindt, en welke KPI's relevant zijn om de effectiviteit van de inzet van touchpoints te kunnen meten. De auteur legt uit hoe een mediaplan tot stand komt en illustreert dit met een casus. Ze gebruikt hierbij inzichten uit de praktijk van grote mediabureaus. Ze doet dit alles in een no-nonsense-stijl waardoor de lezer snel en inzichtelijk wordt geïnformeerd. Dit boek is bedoeld voor mbo- en hbo-studenten communicatie en media, marketing, multimedia design, vormgeving en journalistiek. Het is tevens geschikt voor communicatie- en marketingprofessionals, die meer willen weten over hedendaagse mediaplanning.Over EcontentenzoEcontentenzo levert een bijdrage aan de kennisontwikkeling van leerlingen, studenten, kenniswerkers, docenten en andere professionals binnen instellingen en bedrijven. Zij ontwikkelt, distribueert en vermarkt educatieve (e)content, in samenwerking met professionals binnen een kennisplatform. Het platform is nog volop in ontwikkeling. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op www.econtentenzo.nl.

Wil je het boek lezen?De inzet van touchpoints in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Renée van Zijl. Lezen De inzet van touchpoints Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN