Het mondiale beschavingsproces

Het mondiale beschavingsproces - Frank Hermans | Fthsonline.com

...ant over mens en -Over (van) alles Eck, Bert van € 18,30 € 19,95 Incl ... Boek: De evolutie van het medeleven - Geschreven door ... ... . BTW Vergelijken. Uitgaande van de universele oriëntatie van het moderne beschavingsproces met universeel geformuleerde mensenrechten als politiek-juridische expressie en normatieve opdracht, hebben we de afgelopen jaren in themanummers en jaarboeken van Civis Mundi over verschillende landen en culturen ook aandacht gevraagd voor de verscheidenheid van culturen en tradities als pluralistische expressie van ... Het mondiale beschavingsproces Frank Hermans € 18,95 Hoe mensen gre ... Aanmeldingsformulier cursussen najaar 2020 - Hoger ... ... ... Het mondiale beschavingsproces Frank Hermans € 18,95 Hoe mensen greep krijgen op de wereldwijde gevolgen van schokkende gebeurtenissen en dieper doordringen tot de pijn van anderen. Aspekt B.V., Uitgeverij. Paperback / softback. 2020-01-08 ... Europa werd destijds beschouwd als koploper in het mondiale beschavingsproces. Met andere woorden, de christelijke en cultureel verfijnde Europese naties golden als de meest beschaafde ter wereld. Deze opvatting werd echter moeilijk houdbaar toen zij in 1914 een bloeddorstige strijd met elkaar aangingen. Het mondiale beschavingsproces Hoe mensen greep krijgen op de wereldwijde gevolgen van schokkende gebeurtenissen en dieper doordringen tot de pijn van anderen (Mens en maatschappij algemeen) € 18.95: Paperback / softback 204 pagina's Januari 2020 Uitgeverij Aspekt B.V. Het mondiale beschavingsproces Hoe mensen greep krijgen op de wereldwijde gevolgen van schokkende gebeurtenissen en dieper doordringen tot de pijn van anderen (Mens en maatschappij algemeen) € 18.95: Paperback / softback 204 pagina's Januari 2020 Uitgeverij Aspekt B.V....

INFORMATIE

AUTEUR
Frank Hermans
DIMENSIE
9,5 MB
BESTANDSNAAM
Het mondiale beschavingsproces.pdf

OMSCHRIJVING

In een beschavingsproces op lange termijn is de veiligheid en levensverwachting van veel mensen toegenomen. De wereld staat nu echter voor een nieuwe uitdaging. De overweldigende kracht van moderne oorlogen, grootschalige rampen en schokkende gebeurtenissen in het persoonlijk leven zorgt voor een emotionele nasleep die steeds groter en complexer wordt en de stabiliteit van veel samenlevingen bedreigt. De wanhoop van getraumatiseerde slachtoffers dwingt meer dan ooit tot nadenken over wat wordt aangericht in de natuur en bij de mens.Maar er is hoop. Onder druk van steeds nieuwe schokkende gebeurtenissen en hun slachtoffers ontwikkelt zich een stelsel van zorg, schadeherstel en preventie onder leiding van experts. De wereldwijde verbreiding van dit stelsel kan gezien worden als een mondiaal beschavingsproces waarin mensen beheerster en zorgzamer met elkaar en met hun omgeving leren omgaan. In dit standaardwerk in de traditie van Norbert Elias en Johan Goudsblom wordt dit proces uitgebreid beschreven. Het boek biedt daarmee een diepgaand inzicht in een van de meest fundamentele ontwikkelingen van deze tijd.

Wil je het boek lezen?Het mondiale beschavingsproces in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank Hermans. Lezen Het mondiale beschavingsproces Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN