Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht

Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht - Augustinus Freschot | Fthsonline.com

...cht. Augustinus Freschots verhaal achter de Vrede van Utrecht (Hilversum: Verloren, 2013, 176 pp ... Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de ... ... ., ISBN 979 90 8704 361 2). De Vrede van Utrecht (1713) heeft lange tijd op weinig belangstelling van historici kunnen rekenen. van der Linden, D. (2014). Review essay van Donald Haks, Vaderland en vrede, 1672-1713: Publiciteit over de Nederlandse Republiek in oorlog (Hilversum: Verloren, 2013); Erik Tigelaar en Roland Fagel (eds), Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht (Hilversum: Verloren, 2013); David Onnekink en Renger de Bruin, De Vrede van Utrecht, 1713 (Hilversum: Verloren, 2013). Article: David Onnekink en Renger de Bruin. De Vrede van Utrecht (1713) en Erik Tigelaar (ed.) ... Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de ... ... . Article: David Onnekink en Renger de Bruin. De Vrede van Utrecht (1713) en Erik Tigelaar (ed.). Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht. Augustinus Freschots verhaal achter de Vrede van Utrecht. Hilversum, Verloren, 2013. Augustinus Freschot Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht. Augustinus Freschots verhaal achter de Vrede van Utrecht. Gedrukt boek In de jaren 1712-1715 verbleef een kleurrijk internationaal gezelschap in Utrecht om een einde te maken aan de Spaanse Successieoorlog, met als resultaat de Vrede van Utrecht. De stad was het politieke middelpunt van Europa en beleefde gouden tijden. Talrijke gelukzoekers trokken naar Utrecht om een graantje mee te pikken. Opera- en toneelvoorstellingen, bals en diners zorgden voor vermaak. De ... De prostitutieboten aan het Utrechtse Zandpad worden op initiatief van de gemeente gesloten, omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. Prostitutie bestaat al eeuwenlang in Utrecht. Eén van de opvallendste periodes in die geschiedenis is die van de Vrede van Utrecht in 1713. Tientallen, veelal getrouwde, diplomaten genoten toen van de diensten van de dames van lichte zeden. Utrecht, kan zich vermaken met de Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht, een vertaling van de in 1713 anoniem verschenen Histoire amoureuse & badine du congres et de la ville d'Utrecht. Het boekje werd geschreven door ene Augustinus Freschot, een Fransman die vanaf 1704 in Utrecht de kost verdiende met lessen ... De roman is een interessante bron als...

INFORMATIE

AUTEUR
Augustinus Freschot
DIMENSIE
3,96 MB
BESTANDSNAAM
Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht 1e druk is een boek van Augustinus Freschot uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087043612 In de jaren 1712-1715 verbleef een kleurrijk internationaal gezelschap in Utrecht om een einde te maken aan de Spaanse Successieoorlog, met als resultaat de Vrede van Utrecht. De stad was het politieke middelpunt van Europa en beleefde gouden tijden. Talrijke gelukzoekers trokken naar Utrecht om een graantje mee te pikken. Opera- en toneelvoorstellingen, bals en diners zorgden voor vermaak. De vele hoge heren brachten een vrije sfeer en losse zeden met zich mee. De anoniem in het Frans gepubliceerde Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht beschrijft de verborgen genoegens van bewoners en bezoekers van de stad, in de traditie van de Franse schandaalkronieken van die tijd. Onderzoek in de Utrechtse archieven heeft aangetoond, dat het waarheidsgehalte van de verhalen veel hoger is dan altijd is aangenomen. Ook de naam van de auteur is achterhaald: de Utrechtse leraar Italiaans Augustinus Freschot.

Wil je het boek lezen?Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Augustinus Freschot. Lezen Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN