De Indonesische Keuken

De Indonesische Keuken - Sri Owen | Fthsonline.com

...n je er voor kiezen om het geheel iets minder sterk te kruiden ... De Indonesische keuken: Sambal Goreng Tempeh ... . Krijg je eters die wel van een pittig gerecht houden dan voeg je iets meer kruiden toe. De Molukken, die bekend stonden als de 'Kruiden Eilanden', zorgden voor de introductie van kenmerkende kruiden, zoals kruidnagel en nootmuskaat in de Indonesische keuken. Sommige populaire Indonesische gerechten zoals Nasi Goreng , Bami Goreng en Satés worden tegenwoordig als Indonesische gerechten beschouwd, maar toch komen ze oorspronkelijk niet uit Indonesië. De Indische keuken bestaat uit mooie kruidige gerechten. Geu ... De 554 beste afbeeldingen van Indonesische keuken in 2020 ... ... . De Indische keuken bestaat uit mooie kruidige gerechten. Geurig rijst, gemarineerd vlees en smaakvolle groentes: aan diversiteit geen tekort. Maar wat bedoelen we nou precies met deze term? In Nederland duiden we daar de Indonesische keuken mee aan. Hartstikke leuk om zelf mee aan de slag te gaan. Ter inspiratie vind je hier 18 sensationele Indische recepten. Keuken. Sambal goreng udang De Indonesische keuken (in Nederland ook de Indische keuken) is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo'n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. Zo ook in de nieuwe bijbel van de Indonesische keuken: 'Selamat Makan', een kookboek zo dik en smakelijk als spekkoek. Oud-marineman Wouter Rademakers verzamelde voor dit boek rond de 900 voornamelijk Indonesische en Indische gerechten. Alleen het 'Oost-Indisch Kookboek', van zijn illustere voorgangster mevr. 8-jun-2020 - Bekijk het bord "Indonesische keuken" van berniewalraven op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Indonesisch eten, Recepten, Aziatische recepten. De Indonesische keuken kent enorm veel bijgerechten. Vele ervan zijn bedoeld om in kleine hoeveelheden samen met een ander gerecht te worden gegeten. De verschillende soorten atjar (Indonesisch tafelzuur) horen daarbij, en ook diverse variaties met pinda's en andere droog gebakken ingrediënten. De Koninklijke Marine kent van oudsheer de Indonesische keuken (de blauwe hap) als geen ander. De recepten in "Salamat Makkan" zijn authentiek, makkelijk te bereiden en geven de echte smaak (die tegenwoordig vanwege de "europanisering" van Indische gerechten ver te zoeken is) voluit glans. De Indonesische keuken kent een groot aantal kruiden, zoals laos, komijn, gemberwortel en citroengras. D...

INFORMATIE

AUTEUR
Sri Owen
DIMENSIE
5,18 MB
BESTANDSNAAM
De Indonesische Keuken.pdf

OMSCHRIJVING

Het Indonesische eilandenrijk kent een rijke eettraditie en herbergt een schat aan regionale recepten, waarvan de meeste nooit op schrift zijn gesteld. Om deze zeer smakelijke gerechten aan de vergetelheid te ontrukken, verzamelde de bekende acteur Sri Owen tijdens haar reizen door de archipel recepten en verhalen van grootmoeders, ze ontfutselde geheimen van bediendes en keek mee in de keuken van jonge professionele chef-koks van de Indonesische hotelscholen. De receptenbundeling die daaruit ontstond, is door haar aangepast aan de moderne kookopvattingen en bereidingswijzen. Op deze manier brengt ze de regionale keukens van het land onder de aandacht en wil ze traditionele gerechten behouden die op het punt staan te verdwijnen.

Wil je het boek lezen?De Indonesische Keuken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sri Owen. Lezen De Indonesische Keuken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN