Allemantel

Allemantel - Nelleke de Laat | Fthsonline.com

...525 Streektaal Uitgever(s) Berg van de, Uitgeverij ... 't Kan nie op - Jan en Jan Media ... . Taal Nederlands Vers. datum 01/07/2010 NSTC 9789055122929. dit werk kent de volgende uitvoeringen. Hardback. ISBN 9789055122929 verschijningsdatum Schenking/uitleg van de Allemantel door kunstenares Nelleke de Laat in het Brabantse dialect. (De Zoete Lieve Vrouw draagt de Allemantel zoals hier boven aangegeven in de jaarcyclus). Met ook een kleine bijdrage van oud- premier Dries van Agt. Allemantel. Bekijk alles van Nelleke de Laat. IS ... Allemantel - Konferentie Nederlandse Religieuzen | Organisatie ... . Allemantel. Bekijk alles van Nelleke de Laat. ISBN. 9789055122929. Laat als eerste een recensie achter. Toevoegen om te vergelijken. Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij. Dit product is momenteel niet op voorraad _ View the alternatives below. Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij. Productinformatie. Bossche Allemantel Bossche Allemantel in Museumpark Orientalis Van 13 september t/m 23 november 2008 is in Museumpark Orientalis de mantel te zien die de Brabantse kunstenares Nelleke de Laat heeft gemaakt voor het beeld van de Zoete Moeder in de Sint-Jan van 's-Hertogenbosch. De Allemantel is zo genoemd omdat het een kledingstuk van alleman moest worden: Nelleke wilde alleen maar het "medium" zijn en iedereen de kans bieden iets persoonlijks bij te dragen. Ze zocht wereldwijd aandacht voor het project. Allemantel (blauwe mantel) 8 september, gedurende een week (5) In de tussenliggende periodes draagt Maria de rode mantel (6). De Oude Schutsmantel (2) is te kwetsbaar en wordt niet meer gedragen. HEILIG LANDSTICHTING - Het werd speciaal voor haar gemaakt, maar de Zoete Moeder in de Sint-Jan van Den ...

INFORMATIE

AUTEUR
Nelleke de Laat
DIMENSIE
10,93 MB
BESTANDSNAAM
Allemantel.pdf

OMSCHRIJVING

De Allemantel van Nelleke de LaatIn de zomer van 2007 hield Nelleke de Laat een expositie in de portiers-woning van het museum. Ze kreeg zes weken de tijd om het hele huis in te richten en zo werd ze enkele maanden 'Bosschenaar'. Als tegen-prestatie voor haar tijdelijke Bosschenaarschap wilde zij een mantel aan de Zoete Moeder schenken. Het idee ontstond om er 'een mantel van alleman' van te gaan maken. In de twee maanden van haar expositie wilde de kunstenares 'alleman' oftewel iedereen de kans geven een dierbaar lapje in te leveren, met als het kon, een briefje erbij waarin dat 'dierbare' verklaard werd. Dit leverde 330 stukjes stof op van kant, wol, zijde, tule, katoen en er kwamen zeer emotionele brieven binnen, waarbij de tranen je in de ogen sprongen. Je zou het misschien een soort ex voto's van de eenentwintigste eeuw kunnen noemen.De Chinese zijde voor de mantel, hemelsblauw en aardekleurig, en dertig meter blauwe chiffon werden geschonken voor dit prachtige project. Het bracht acht maanden noeste arbeid met naald en draad, penseel en verf te weeg.Dr. Jan Elemans kwam tijdens zijn museumbezoek met het idee om al die prachtige verhalen in een boek vast te leggen. 'Een zee van volksdevotie' noemde hij het geheel.Toen het idee voor de mantel voor Maria in de Sint Jan was geboren, wilde Nelleke daarbij zoveel mogelijk mensen betrekken. Maria is immers de Moeder van alleman, dat wil zeggen: zij is echt voor alle mensen, ongeacht rang, stand, kleur of religie. Daarom wilde ze van de zestien hoofdrassen in de wereld met hun diverse religies een portretje maken in olieverf op linnen en deze afbeeldingen verwerken in een stola.Zo zal Zij omhuld zijn door alle mensen op aarde en zo zal Zij als moeder een bron van troost, liefde en vrede zijn.

Wil je het boek lezen?Allemantel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nelleke de Laat. Lezen Allemantel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN