Plastic Soep

Plastic Soep - Jesse Goossens | Fthsonline.com

...en bereiken. Voor... De Plastic Soep wordt veroorzaakt doordat de mens veel plastic produceert dat als afval in het milieu terecht komt ... 21-jarige Nederlander terug van plasticsoep-expeditie | NOS ... . Wat veel mensen niet weten is dat het afval in zee voor 80% vanaf het land afkomstig is [1]. Via verschillende omwegen zoals de wind, riolen, grachten of rivieren komt afval uiteindelijk in zee terecht. Plastic is vergleken met andere producten heel goedkoop. Nadelen. Het is moeilijk te recycelen; Plastic blijft altijd op straat liggen omdat het niet verteerd. Hierdoor komt het plastic uiteindelijk ... Alles over de plastic soep | Oorzaak plastic soep ... . Het is moeilijk te recycelen; Plastic blijft altijd op straat liggen omdat het niet verteerd. Hierdoor komt het plastic uiteindelijk in zee terecht, waar het een grote plastic soep vormt. Dieren kunnen hierin verstrikt raken of overlijden door het eten van deze plastic soep. De verzameling plastic die in zee drijft, wordt in één woord plasticsoep genoemd: 'soep die bestaat uit plastic'.. Plasticsoep. Plasticsoep is een samenstelling van plastic en soep.Het is een vaste combinatie met de betekenis 'een bepaald soort soep', zoals ook groentesoep, tomatensoep, champignonsoep, diepvriessoep en maaltijdsoep typen soepen zijn. China heeft een groot aandeel in de plastic soep in onze oceanen. Onze oceanen zijn een bron van voedsel, zuurstof, werk en inspiratie. Maar ze worden nu gebruikt als een stortplaats. Het bewustzijn hiervan groeit echter enorm. Dat is heel bemoedigend om te zien. Ook in China groeit het besef dat het zo niet langer kan....

INFORMATIE

AUTEUR
Jesse Goossens
DIMENSIE
4,98 MB
BESTANDSNAAM
Plastic Soep.pdf

OMSCHRIJVING

In de Stille Oceaan, tussen Californië en Japan, drijft een hoeveelheid plastic op een oppervlakte die twee keer zo groot is als de Verenigde Staten. Dit is de vuilstortplaats van de natuur, de plek waar het afval dat in zee terechtkomt naartoe drijft: The Great Pacific Garbage Patch, ofwel de Plastic Soep.In april 2009 gaat een bijzonder project van start: A Convenient Truth, ofwel ACT. Jonge Nederlandse wetenschappers gaan op zoek naar oplossingen voor de belangrijkste wereldproblemen, en brengen de gevonden oplossingen in praktijk. De Plastic Soep is het eerste onderwerp dat ze aanpakken.Jesse Goossens reisde naar de Verenigde Staten om een idee te krijgen van het probleem van plastic afval, en van de oplossingen die er over de hele wereld al op gevonden zijn. In Plastic Soep doet zij in de vorm van blogs verslag van haar bevindingen, haar verbijstering, haar woede en haar hoop. Daarnaast interviewt zij mensen die zich met de kwestie bezighouden. Van Captain Moore - ontdekker van de soep - tot representanten van de plasticindustrie, van milieuorganisaties tot recyclers, en van minister Cramer tot de directeur van UNEP New York.Plastic Soep is een kleurrijk geheel in woord en heel veel beeld.Plastic Soep leest als een shocktherapie: onverbloemd wordt uit de doeken gedaan wat plastic afval voor gevolgen heeft voor onze gezondheid en voor het milieu - niet alleen in de Stille Oceaan, maar ook hier en nu in Nederland.Maar Plastic Soep vormt bovenal een bron van inspiratie: samen kunnen we het probleem aanpakken en onze wereld gezonder maken.

Wil je het boek lezen?Plastic Soep in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jesse Goossens. Lezen Plastic Soep Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN