De trek van de dieren. Opmerkelijke zee-, lucht- en landreizen van dieren

De trek van de dieren. Opmerkelijke zee-, lucht- en landreizen van dieren - Ben Hoare | Fthsonline.com

..., wat "tandloper" betekent. Dieren. Close- °-files / -km ... de mensch en de dieren tweedehands boeken te koop ... ... Friesland wil wolf buiten de deur houden ... Ideaal muggenweer Vandaag code geel en muggenexplosie, volgende week 30 graden Het woensdag gepresenteerde voorstel voor een nieuwe Europese klimaatovereenkomst wordt omschreven als mogelijk een van de grootste omwentelingen van Europees beleid sinds de oprichting van de EU. De ooievaars die in Nederland (en Denemarken en Duitsland) broeden, trekken via Spanje. Bij Gibraltar steken ze de Middellandse Zee over. De gro ... De trek van dieren - docukit.nl ... . Bij Gibraltar steken ze de Middellandse Zee over. De grote, brede vleugels van ooievaars zijn zeer geschikt om met minimale inspanning gebruik te maken van opstijgende warme lucht (thermiek), net zoals zweefvliegtuigen. De gaffelbok leeft voornamelijk in Noord-Amerika en is één van de snelste landdieren ter wereld. Ze halen een snelheid van 85 kilometer per uur . Door deze hoge snelheid hebben ze op het land bijna geen natuurlijke vijanden, omdat er weinig dieren zijn die deze gaffelbok kan bijhouden. Al heel veel jaren bestudeer ik de betekenis van symbolen en de herkomst en een onderdeel hiervan zijn dierensymbolen. Dieren hebben door de eeuwen heen al een symbool functie, denk maar aan de verhalen uit de bijbel waarin dieren voorkomen en een symbolische betekenis hebben, maar ook in sprookjes en volksverhalen spelen dieren een vaak belangrijke (symbolische) rol. De bleke kleur van deze dieren maakt deel uit van het afkoelingsmechanisme van woestijndieren; lichte kleuren reflecteren immers de zonnestralen, terwijl donkere kleuren juist absorberen. Lichte kleuren dienen ook ter camouflage en zorgen ervoor dat de dieren minder afsteken tegen de lichtgetinte woestijngrond. 29 aanbiedingen in mei -Koop of Verkoop zee op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig zee De lange vinnen van de koraalduivel zijn giftig, en een steek van zijn angel is een van de ergste van alle vissen. 8. Blobvis. Foto: sydney.more via Compfight cc. De blobvis, misschien wel de vreemdste van het stel, heeft veel voordelen in zijn habitat....

INFORMATIE

AUTEUR
Ben Hoare
DIMENSIE
11,8 MB
BESTANDSNAAM
De trek van de dieren. Opmerkelijke zee-, lucht- en landreizen van dieren.pdf

OMSCHRIJVING

Dit prachtig geïllustreerde boek brengt de meest opzienbarende trektochten van dieren in kaart. Vijftig diersoorten worden gevolgd op hun tochtover vaak meerdere continenten.De trek van de dieren wordt met foto’s, landkaarten, illustraties en tabellen in kaart gebracht. Talloze dieren verplaatsen zich op zoek naar betere voedselgebieden of naarbetere klimatologische omstandigheden. Van kleine zeedieren als garnalen totgrote landdieren als de olifant, allemaal hebben ze zohun redenen om een beterheenkomen te zoeken. Wat brengt ze ertoe om daarbij duizenden kilometers af teleggen? Hoe navigeren ze succesvol over zee en land? En hoe vinden ze eenhalf jaar later hun weg weer terug?

Wil je het boek lezen?De trek van de dieren. Opmerkelijke zee-, lucht- en landreizen van dieren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ben Hoare. Lezen De trek van de dieren. Opmerkelijke zee-, lucht- en landreizen van dieren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN