Brein & zijn

Brein & zijn - Marije van Beilen | Fthsonline.com

...rbindingen nodig zijn. Beste boeken over het brein ... Rijmwoordenboek - Wat rijmt er op zijn? brein, fijn, gein ... ... . Hieronder vind je de lijst met een top 10 van aanraders over het brein. 1 - Wij zijn ons brein - van baarmoeder tot Alzheimer. Dit bekende boek van Dick Swaab behandelt alles rondom het brein - van het kinderbrein tot het seniorenbrein. 1. Hoe ziet ons brein er uit? De hersenen, ook wel het encephalon of brein genoemd, zijn het meest ingewikkelde orgaan van het lichaam. Ze zijn onderdeel van het centrale zenuwstelsel, ... Brein en Welzijn gespecialiseerd in neurofeedback en ... ... . Ze zijn onderdeel van het centrale zenuwstelsel, dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. De hersenen wegen zo'n 1330 gram. In deze massa worden allerlei vitale Het begon met een klaplong in 2006. Zijn baan als elektricien werd een onmogelijke opgaaf. Uiteindelijk werd ook het werk op kantoor hem te zwaar. 'Ik heb zo weinig energie. Ik moet kiezen tussen mijn gezin en mijn werk, want ik heb 12 tot 16 uur slaap nodig.' Toen hij zijn werk moest opgeven, werd hij depressief van alles wat er was gebeurd. Al zijn kennis over de werking van het gezonde en het zieke brein heeft hij bijeengebracht in het deze week verschenen boek Wij zijn ons brein. Van baarmoeder tot Alzheimer. Kritiek op lieden met onjuiste ideeën over het functioneren van de hersenen staat er overigens ook in. Het brein als zijn de de leider/ontwerper is een aanduiding van een bepaald aspect van die persoon. Niet de gehele persoon en dus ook niet de gehele geest of ziel. Wat geest of ziel is weet ik niet, maar dat het niet het brein is uit de definities, die jij van brein gegeven hebt, lijkt mij wel duidelijk. Stichting BREIN kan nog niet gerechtelijk uw download gegevens afdwingen bij de Internet Service Provider. Alleen als VPN gebruiker bent u 100% veilig. We zijn dan net enkele minuten in Alemans kantoor in het breincentrum van het UMC Groningen aan het praten over zijn nieuwste boek, Je brein de baas. Daarin stelt de hoogleraar neurowetenschappen dat wij meer controle hebben over ons brein dan menig hersenwetenschapper beweert. Chemo brein: wat veel oncologen niet vertellen Kanker: een van de meest gevreesde ziekten van de 21e eeuw. Kanker is een aandoening die jaarlijks behoorlijk wat mensen raakt. Daarnaast bezit het vrouwelijk brein ook meer witte stof welke ook bijdragen tot die connecties en waardoor vrouwen dus beter zijn in multitasking dan mannen. Bovendien heeft het vrouwelijk brein ook een grotere hersenbalk, de verbinding tussen de twee grote hersenhelften waardoor vrouwen doorgaans taalvaardiger zijn en meer vertrouwen zullen hebben in mondelinge communicatie....

INFORMATIE

AUTEUR
Marije van Beilen
DIMENSIE
10,76 MB
BESTANDSNAAM
Brein & zijn.pdf

OMSCHRIJVING

De neurowetenschappen zijn momenteel helemaal in en komen vaak terug in de media. Ze gaan over onszelf en over de vragen die wij hebben. Vragen over de wereld, de liefde, of het geloof.Dit boek laat zien hoe de hedendaagse kennis over ons brein tot de verbeelding spreekt. Hoe die ons raakt en ons aanzet tot bezinning. De wetenschap is dichterbij dan we denken en laat zich vertellen in vele talen.Marije van Beilen, psycholoog en neurowetenschapper aan de Universitair Medisch Centrum Groningen, schrijft in twaalf buitengewoon toegankelijke observaties over de doodnormale dingen die zij tegenkomt: op de bank achter de tv, in gesprek met haar eigenwijze kleuter, of op de werkvloer.Zij verstaat de kunst om net als wetenschappers als Douwe Draaisma en Dick Swaab een ingewikkelde materie helder, onderhoudend en met humor over het voetlicht te brengen.

Wil je het boek lezen?Brein & zijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marije van Beilen. Lezen Brein & zijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN