Zorg 2031

Zorg 2031 - Frank van Wijck | Fthsonline.com

...n in de zorg (0e, 1e, 2e, 3e lijn) verdwijnen ... Frank van Wijck: Zorg 2031 ... . Er zullen verschillende integrale organisatievor-men ontstaan. Zorg en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gaat zowel om het functioneren van personen Deze tijden zorgen ervoor dat we veel minder mogen, maar één ding blijft ongelimiteerd beschikbaar: het internet. We zijn nu meer online dan ooit; meer door Instagram aan het scrollen, meer online aan het shoppen en meer inspiratie aan het zoeken voor wat we kunnen doen als de regels versoepelen. Hoe sluiten we in Nederland optimaal aan bi ... bol.com | Zorg 2031, Frank van Wijck | 9789491549922 | Boeken ... . Hoe sluiten we in Nederland optimaal aan bij de toekomstige zorgvraag van burgers? Welke innovaties in de zorg, beroepen en opleidingen zijn daarvoor nodig? Zorgin2030.nl inspireert en ondersteunt professionals in de zorg met concrete voorbeelden en handvatten voor de toekomst. Zorg 2031: Op koers naar een ander speelveld? | Wijck, Frank van | ISBN: 9789491549922 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon....

INFORMATIE

AUTEUR
Frank van Wijck
DIMENSIE
10,29 MB
BESTANDSNAAM
Zorg 2031.pdf

OMSCHRIJVING

De zorgwereld is ingrijpend aan het veranderen, dat gaat langzaam maar onomkeerbaar. In 1991 werd dat benoemd als de koerscorrectie van een tanker; is rond 2031 het schip op koers? Zijn huisartsen dan geen poortwachters meer, maar spelverdelers? Zijn medisch specialisten actief in ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra? Is eHealth de verkeersregelaar? Sturen overheid en zorgverzekeraars onze leefstijl aan? En ja, waar in dit enorme krachtenspel blijft de patiënt? Dit essay geeft bij al die bewegingen stof tot nadenken.'Als je deze blik op de toekomst goed tot je door laat dringen, is één ding zeker: er is werk aan de winkel. De roep van patiënten om zorg dichtbij huis te organiseren zal, terecht, steeds luider klinken. En dat betekent dat we samen de zorg anders en slimmer moeten organiseren. Structuren en instellingen moetende zorginhoud gaan volgen en niet andersom' - Ab Klink, lid Raad van Bestuur Coöperatie VGZFrank van Wijck (1960) is sinds 1988 fulltime actief in de wereld van deNederlandse gezondheidszorg als journalist, publicist, (hoofd)redacteur,dagvoorzitter en blogger. Hij maakte tussen 1988 en 2002 deel uit van deredactie van het tijdschrift Medisch Nieuws. Sinds die tijd schrijft hij als freelancer over de zorg via zijn eigen bedrijf Eva tekstproducties in Amsterdam.Hij schrijft voor uiteenlopende vakbladen in de zorg over eerstelijnsgezondheidszorg, farmacie, oncologie, psychiatrie, neurologie, infectieziektebestrijding, verpleegkunde, wond, mond- en verpleeghuiszorg, medisch-specialistische zorg en zorgverzekeringen. Beleid en politiek in de zorg hebben zijn speciale aandacht.

Wil je het boek lezen?Zorg 2031 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank van Wijck. Lezen Zorg 2031 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN