Toren van de Grote of Sint-Bavokerk

Toren van de Grote of Sint-Bavokerk - Temminck J. | Fthsonline.com

...520 en ligt midden in het oude centrum aan een van de ... Bezoek de Bavo - De Grote of St. Bavokerk te Haarlem ... ... De mooiste wandelroutes in (de buurt van) Sint-Bavokerk op RouteYou. Stap de Refugee Walk in de Westhoek. De route via wandelknooppunten voert je langs Poperinge en Watou, waarbij je onder meer de kans krijgt om het Helleketelbos te ontdekken. De stad Haarlem was koning Willem I bijzonder dankbaar voor zijn inzet voor de tentoonstelling van Nationale Nijverheid in 1825. Een tentoonstelling die belangrijk was voor de ontwi ... De Toren Van De Grote Of Sint-Bavokerk Boek PDF Online ... . Een tentoonstelling die belangrijk was voor de ontwikkeling van de Nederlandse industrie. Een marmeren portret van de koning maakte deel uit van de tentoonstelling en werd later geplaatst in een van de kapellen van de Sint Bavokerk. Gezicht in Haarlem met de toren van de Sint-Bavokerk; ... Grote of St.-Bavokerk, Haarlem Jean Laurey. 6 juli 2017 - 399 werken 384 5. Breitner Anne Samsen. 22 oktober 2016 - 170 werken 784 5. Breitner Marlène. 4 oktober 2017 - 27 werken 48 0. Maak zelf creaties van dit werk ......

INFORMATIE

AUTEUR
Temminck J.
DIMENSIE
6,57 MB
BESTANDSNAAM
Toren van de Grote of Sint-Bavokerk.pdf

OMSCHRIJVING

Karel Emmens vertelt de geschiedenis van kerktorens, vergelijkt de Haarlemse toren met andere en wijst op Brabantse kenmerken. Meta Prins-Schimmel onderzocht in archieven en bouwrestanten welke torens er hebben gestaan op de oude Bavokerk die in de vijftiende eeuw werd vergroot. Ook Ester Vink heeft archiefgegevens op een rijtje gezet en kon daaruit de bouw van de toren volgen. Zij heeft ook de tegenslag met de aanvankelijk geplande stenen vieringtoren uiteengezet. Maarten Enderman legt de constructie van de toren uit. Ries van Hemert was betrokken bij de restauratie van de toren in 1964-1969 en doet uitvoerig verslag van zijn ervaringen. Omdat lood in de oren zo'n grote rol speelt, schreef hij ook een bijdrage oer de toepassing van lood. Richard Rodenburg en Robert Kluft behandelen het onderhoud van de toren na de grote restauratie en Wim Sietsma ten slotte, beschrijft de laatste restauratie in 1999-2002.

Wil je het boek lezen?Toren van de Grote of Sint-Bavokerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Temminck J.. Lezen Toren van de Grote of Sint-Bavokerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN