De Gifmenger

De Gifmenger - Willem Brakman | Fthsonline.com

...en naïeve kerel, tot een gekke, wraakbeluste tiran ... Notoire gifmenger doodde 80.000 Romeinen | historianet.nl ... . De gifmenger book. Read reviews from world's largest community for readers. Schoo is een winkelier; hij verkoopt papier, dat wil zeggen hij koopt het voo... De gifmenger. 'De Gifmenger' is het adembenemende romandebuut van de Gentenaar Pierre Charles Buyle (°1957). Het verhaal graaft naar de verre wortels van het probleem waarvan Michel Houellebecq en Boualem Sansal de ontwikkeling beschreven in 'Soumission' en '2084'. Aan de basis hiervan ligt een oud geschrift uit J ... bol.com | De gifmenger, Pierre Charles Buyle ... ... . Aan de basis hiervan ligt een oud geschrift uit Jemen.In Sadah, een oeroud stadje in het noordwesten van Jemen, ontmoette Buyle ... Bestel De gifmenger van Pierre Charles Buyle. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Bestel De gifmenger van Willem Brakman. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De gifmenger | ISBN 9789492161383 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. "De Gifmenger" is het adembenemende romandebuut van de Gentenaar Pierre Charles Buyle (°1957). Het verhaal graaft naar de verre wortels van het probleem waarvan Michel Houellebecq en Boualem Sansal de ontwikkeling beschreven in "Soumission" en "2084". Aan de basis hiervan ligt een oud geschrift uit Jemen. De gifmenger. Schoo is een winkelier; hij verkoopt papier, dat wil zeggen hij koopt het voor zijn eigen plezier en de winkel, waar nooit iemand komt, dient daarbij als excuus. Hij wordt lyrisch als hij het over papier heeft, want dat is zijn grote liefde, en nog lyrischer als hij het over andere dingen en mensen heeft, want daar heeft hij gewoonlijk een hekel aan. Wezenlijk voor De Gifmenger is juist dat de eigenlijke kwestie in de eerste 90% van het ...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Brakman
DIMENSIE
4,48 MB
BESTANDSNAAM
De Gifmenger.pdf

OMSCHRIJVING

Schoo is een winkelier; hij verkoopt papier, dat wil zeggen hij koopt het voor zijn eigen plezier en de winkel, waar nooit iemand komt, dient daarbij als excuus. Hij wordt lyrish als hij het over papier heeft, want dat is zijn grote liefde, en nog lyrischer als hij het over andere dingen en mensen heeft, want daar heeft hij gewoonlijk een hekel aan. Door al Schoos lyrische uitboezemingen is De Gifmenger Brakmans meest poëtische roman geworden, en dat wil wat zeggen. Maar ook de werkelijkheid dient zich aan: Schoo is getrouwd, hij heeft een schoonzus die tot echtelijke onaangenaamheden aanleiding geeft, er zijn andere vrouwen, zelfs naast zijn slaapkamer ligt er een - omdat de winkel niet loopt drijft zijn vrouw een soort pension voor hopeloze gevallen. Als alles tenminste is zoals Schoo denkt; de werkelijkheid is misschien wel net zo hopeloos verdwaald geraakt in de doolhoven van zijn gedachtekronkels als de proportie van zijn reacties, die op den duur niet meer louter figuurlijk giftig mogen heten.

Wil je het boek lezen?De Gifmenger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Brakman. Lezen De Gifmenger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN