Het Gebroken Uur

Het Gebroken Uur - Sonia Blumenstein | Fthsonline.com

...e contact opnemen met je verloskundige of gynaecoloog ... Het gebroken uur van Sonia Blumenstein | Boek en recensies ... ... . Het Festival van het Gebroken Hart, donderdag 13 februari live in Paradiso. Een avondvullend programma dat live te horen is op donderdag 13 februari om 20.00 uur op NPO Radio 2. Deel dit op: Waarom moet u in het ziekenhuis bevallen? Bij gebroken vliezen heeft uw kind meer kans op een infectie. De vliezen houden bacteriën tegen. Omdat de vliezen lang gebroken zijn, neemt de kans op een infectie - vooral na 24 uur - toe. De bacterie Groep-B Streptokok (GBS) is een bacteri ... Alles over het breken van de vliezen - Baby Op Komst ... . De bacterie Groep-B Streptokok (GBS) is een bacterie die bij ongeveer 20% van de vrouwen in de vagina aanwezig is. Het ruikt niet zoals urine en als je vruchtwater verliest, kun je dit niet tegenhouden zoals je je urine zou ophouden. Bij twijfel: bel de verloskundige! Gebroken vliezen na 37 weken. Vliezen gebroken als gevolg van weeën. Voor 90% van de vrouwen begint de bevalling met weeën. Het breken van de vliezen kan daardoor veroorzaakt worden door: Buiten kantoortijden kunt u bellen met het spoednummer: (038) 424 81 61. Langdurig gebroken vliezen. Wij spreken van langdurig gebroken vliezen wanneer de vliezen langer dan 24 uur gebroken zijn. Omdat de kans op infectie na 24 uur groter is, wordt u opgenomen in het ziekenhuis om daar te gaan bevallen....

INFORMATIE

AUTEUR
Sonia Blumenstein
DIMENSIE
7,89 MB
BESTANDSNAAM
Het Gebroken Uur.pdf

OMSCHRIJVING

In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde.Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geïsoleerd.De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken.De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?Het Gebroken Uur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sonia Blumenstein. Lezen Het Gebroken Uur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN