Wat als... Pim Fortuyn niet was vermoord

Wat als... Pim Fortuyn niet was vermoord - Tom van der Meer | Fthsonline.com

...aan de officiële conclusie dat Kennedy-moordenaar Lee Harvey Oswald in zijn eentje handelde ... Wat als... Pim Fortuyn niet was vermoord | Gratis boeken ... ... . Pim Fortuyn, werd als lijsttrekker van een politieke partij vermoord. Op dit moment is het nog volkomen onduidelijk wat het motief is van de dader die vandaag in Utrecht een aanslag pleegde." Toch is Herben er net zoals in 2002 ervan overtuigd dat de aanslag geen invloed mag hebben op de politieke keuze: "Je moet je niet door een terroristische aanslag van de wijs laten brengen. De Nederlandse geschiedenis kent veel momenten die ook helemaal anders hadden kunnen aflop ... Studystore | Wat als... pim fortuyn niet was vermoord en ... ... . De Nederlandse geschiedenis kent veel momenten die ook helemaal anders hadden kunnen aflopen. Dit boek stelt daarom de vraag: wat als het nét even anders was gegaan? Wat als Pim Fortuyn niet was vermoord; hoe zou de Nederlandse politiek er nu uitzien? Zou Nederland nu bijna failliet zijn als we in 2002 de euro niet hadden ingevoerd? Wat als Duitsland in 1914 zijn plannen niet had gewijzigd ... Wat hierover wel gezegd kan worden is dat Pim Fortuyn destijds onderwerpen ter sprake bracht die door andere partijen vermeden werden. Hij sprak een deel van de Nederlandse bevolking aan die zich voorheen niet gehoord voelde. Pim Fortuyn zou woensdag 72 zijn geworden, als hij niet op 6 mei 2002 was vermoord. Fortuyn bekritiseerde de multiculturele samenleving en werd erom van racisme beticht. Joost Eerdmans, een van…...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom van der Meer
DIMENSIE
4,8 MB
BESTANDSNAAM
Wat als... Pim Fortuyn niet was vermoord.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse geschiedenis kent veel momenten die ook helemaal anders hadden kunnen aflopen. Dit boek stelt daarom de vraag: wat als het nét even anders was gegaan? Wat als Pim Fortuyn niet was vermoord; hoe zou de Nederlandse politiek er nu uitzien? Zou Nederland nu bijna failliet zijn als we in 2002 de euro niet hadden ingevoerd? Wat als Duitsland in 1914 zijn plannen niet had gewijzigd, maar Nederland wel had aangevallen? En was het uiteenvallen van Nederland en België in 1830 werkelijk zo onvermijdelijk als de geschiedenisboeken ons doen geloven? In Wat als Pim Fortuyn niet was vermoord beschrijven Nederlandse en Vlaamse experts dertien keerpunten uit de moderne geschiedenis van Nederland. Ze laten zien welke rol historische figuren uit ons verleden werkelijk gespeeld hebben en benoemen de toevalligheden die onze geschiedenis een bepalende draai hebben gegeven. De conclusies zijn verrassend en werpen nieuw licht op wat we denken te weten over ons verleden.Met bijdragen van vooraanstaande auteurs en wetenschappers: Peter Bootsma, Rolf Falter, Richard t Hart, Kees M. Paling, Jean Tillie, Mark Traa, Peter de Waard en Derk Walters.

Wil je het boek lezen?Wat als... Pim Fortuyn niet was vermoord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom van der Meer. Lezen Wat als... Pim Fortuyn niet was vermoord Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN