De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers

De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers - Paul Steenhuis | Fthsonline.com

... ontdekkingstocht in zijn eigen tuin. Hier vertelt hij over dat natuur, met alle bijzondere, kleine en mooie details inbegrepen ... Het litteken van de dood (de biografie van Jan Wolkers ... ... . Bekijk hier de marathonuitzendingen terug. De boeken van Jan Wolkers hebben veel invloed gehad op Jack's generatie. Als kind van je tijd viel daar nauwelijks aan te ontkomen. Dat mag blijken uit de volgende gebeurtenis… We schrijven 1965 of daaromtrent en sexueel experimenteerde de jeugd van Nederland er lustig op los, zo ook de protagonist van dit verhaal. Jan Wolkers (1925) groeide op in een gereformeerd middenstandersgezin. In 1943 dook hij onder in Leiden en studeerde aan de L ... De onstuimige spelbreker. Jan Wolkers gefotografeerd door ... ... . Jan Wolkers (1925) groeide op in een gereformeerd middenstandersgezin. In 1943 dook hij onder in Leiden en studeerde aan de Leidse schilderacademie. Na een periode aan de Haagse Academie van Beeldende Kunsten, studeerde hij van 1949 tot 1953 beeldhouwkunst aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In 1957 ging Wolkers op uitnodiging van de... Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Hij woonde toen aan de Rijnsburgerweg 151, tussen Leiden en Oegstgeest, aan de achterzijde uitkijkend op de Leidse Hout en de polder. Het gedicht, waarvoor de onstuimige kunstenaar de bezonken berusting ('stil en vroom') van zijn toenmalige dichtersheld J.C. Bloem leende, maakt deel uit van zijn Verzamelde gedichten die op zondag 19 oktober worden uitgegeven door De Bezige Bij. Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers' biografie, 'Het litteken van de dood'. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. ... Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. Jan Wolkers als schrijver De meeste mensen kennen Jan Wolkers toch als schrijver. Hij heeft vele boeken geschreven en hebben veel bekendheid gekregen.Bijvoorbeeld doordat een paar van zijn boeken zijn verfilmd. Het bekendste boek dat verfilmd is, is natuurlijk Turks fruit. De onstuimige spelbreker. Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel Texel 3 9 2007: Veenman Publishers, ISBN isbn-nummer: 2007, ppb. met flappen, 64 pp. als nieuw: 21,00: bestel: Steenhuis, Peter, Henk: De rode ambassadeur. De twintigste eeuw door de ogen van Coen Stork: Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen. ... en een facsimiledruk van een zelfportret van Jan Wolkers uit 1945. De luxe editie verschijnt in een eenmalige oplage van 2.000 exemplaren....

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Steenhuis
DIMENSIE
9,80 MB
BESTANDSNAAM
De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers.pdf

OMSCHRIJVING

De onstuimige spelbreker : Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel Texel 3 9 2007 / [fotografie.: Koos Breukel ; tekst: Paul Steenhuis.‘Ik houd van de dood als onstuimige spelbreker’, schreef Jan Wolkers in het laatste essay dat hij publiceerde. Vandaar de titel van De onstuimige spelbreker, een fraai uitgegeven beeldverslag van de fotosessie die Jan Wolkers anderhalve maand voor zijn dood deed met Koos Breukel. De foto’s werden gemaakt in opdracht van M, het maandblad van NRC Handelsblad, dat prominente Nederlanders liet portretteren als tegenhangers van de geschilderde 17de-eeuwers op de tentoonstelling ‘Hollanders in beeld’ in het Mauritshuis (t/m 13.01.2008). De Wolkersfoto’s, waarvan er één op de cover kwam, vormden de pendant van Rembrandts Portret van een oude man (1667), waarover Wolkers tegen de chef van M, Paul Steenhuis, opmerkte: ‘Eigenlijk vind ik het een tompouce, waarvan de vla die tussen het roze gebak zit, al behoorlijk groen aan het uitslaan is.’ Wolkers was enthousiaster over Breukels foto's, die in dit boekje alle 21 gereproduceerd zijn, de een nog scherper en indrukwekkender dan de andere. Om in een lijstje te zetten.

Wil je het boek lezen?De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Steenhuis. Lezen De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN