De sociale pijler

De sociale pijler - J. Hoenderkamp | Fthsonline.com

...ie en de legitimatie van de cliëntenraad als vaardigheidstrainingen en informatieve bijeenkomsten over wetgeving ... Sociale pijler voor de EU is een noodzaak | De Volkskrant ... . Kijk voor het actuele aanbod op: Projecten algemeen: De 'Pijleracademie' De sociale pijler is een geweldig boek. We raden u aan het boek van De sociale pijler PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur De sociale pijler Bekijk het profiel van Platform Sociale Zekerheid Weert e.o. op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Platform heeft 1 functie op zijn of haar profiel ... PDF Medisch-sociale schaal 1 - Gezin En Handicap ... .o. op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Platform heeft 1 functie op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Platform en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. De inrichting van de fysieke omgeving en de sociale norm die impliciet wordt uitgedragen hebben flinke invloed op hoe mensen zich gedragen. Op steeds meer plaatsen zoals sportverenigingen en schoolpleinen is rookvrij de norm en geven volwassenen het goede voorbeeld door niet te roken. ... Lees meer bij de pijler Voorlichting en educatie. De drie pijlers. De verzorgingsstaat steunt op 3 belangrijke pijlers: Goed onderwijs. Goede gezondheidszorg. Sociale zekerheid. à socialezekerheidsstelsel, verzekert mensen van een inkomen bij werkloosheid, ziekte, ouderdom of arbeidsongeschiktheid. De hoofdrolspelers. 3 partijen spelen de hoofdrol: Een van de belangrijkste opdrachten als school is het verwezenlijken van de sociale pijler. De leerlingen brengen een hele week met elkaar door. Vijf dagen in de week zijn ze vierentwintig uur per dag bij elkaar. Dit zorgt ervoor dat we één grote familie zijn. Cathalijne Dortmans is de nieuwe voorzitter van de Sociale Pijler van het Stedennetwerk G40. Zij volgt daarmee Mattias Gijsbertsen op, die de rol van directeur van het programma Geweld Hoort Nergens Thuis op zich heeft genomen....

INFORMATIE

AUTEUR
J. Hoenderkamp
DIMENSIE
3,41 MB
BESTANDSNAAM
De sociale pijler.pdf

OMSCHRIJVING

Ondanks een uitgebreide verzorgingsstaat en intensief sociaal beleid kampt Nederland al decennialang met hardnekkige maatschappelijke vraagstukken, met schijnbaar niet in te lopen achterstanden en zelfs met moeilijk uit te roeien misstanden. Er bestaat grote politieke en maatschappelijke concensus over de gebrekkige werking van beleid in de sociale pijler. Deze consensus gaat in het publieke debat vergezeld van kritiek op het optreden van de overheid, dat ineffectief en inefficiënt zou zijn. In dit boek analyseert Jeroen Hoenderkamp de sociale pijler van binnenuit. Hij begint zijn analyse daarbij niet vanuit de vraag wat maatschappelijke wenselijke uitkomsten van het beleid zouden zijn, maar hoe de praktijk van de actoren die op lokaal niveau in de sociale pijler opereren er uit ziet en wat ze daar kunnen betekenen. De analyse verbindt hij met academische inzichten uit de maatschappij- en bestuurswetenschappen. Dit boek laat zien dat het impliciete perspectief dat bijna alle deelnemers aan het debat over de sociale pijler hanteren veel te optimistisch is over de mogelijkheden voor het voeren van effectief ociaal beleid. Hierdoor worden in het debat de effecten van de inspanningen van lokale overheden gecontrasteerd met irrealistische ideeën over hoe het allemaal zou kunnen en moeten. Als niet wordt opgepast, worden zo beleidspraktijken die naar behoren functioneren keer op keer geconfronteerd met politiek geïnspireerde maar praktisch onwaarschijnlijke en daardoor improductieve hervormingsagenda's.

Wil je het boek lezen?De sociale pijler in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Hoenderkamp. Lezen De sociale pijler Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN