Oblomov

Oblomov - Ivan Gontsjarov | Fthsonline.com

... eerste 150 bladzijden van het boek kan ... Oblomov - Ivan Gontsjarov - 9789020413991 | Bruna.nl ... ... Oblomov (Russian: Обломов; [ɐˈbɫoməf]) is the second novel by Russian writer Ivan Goncharov, first published in 1859.Ilya Ilyich Oblomov is the central character of the novel, portrayed as the ultimate incarnation of the superfluous man, a symbolic character in 19th-century Russian literature.Oblomov is a young, generous nobleman who seems incapable of making important decisions or ... Geschreven bij Oblomov. Een prachtig ... Een lieve man, Oblomov. En een prachtig boek | De Volkskrant ... ... Geschreven bij Oblomov. Een prachtig boek met veel diepgang. Ik ben van mening dat het boek zeker niet alleen een amusant en interessant boek is, maar ook een boek waarvan men gaat nadenken over de zin van het leven, en over het belang van het beslissen op cruciale momenten in het leven. Oblomov Groningen. Oblomov is de bekendste roman van de Russische schrijver Ivan Gontsjarov. De roman, die in 1858 voor het eerst verscheen, is genoemd naar de hoofdpersoon, de jonge en genereuze Russische edelman Ilja Oblomov die niet in staat is besluiten te nemen of tot actie over te gaan. Oblomov mist de minimale hoeveelheid zelfkennis die vereist is om uit de beklemming van de vicieuze cirkel te ontsnappen. Het lawaai dat vanaf de straat in zijn appartement doordringt en dat hem ste...

INFORMATIE

AUTEUR
Ivan Gontsjarov
DIMENSIE
6,72 MB
BESTANDSNAAM
Oblomov.pdf

OMSCHRIJVING

Vertaald door Wils Huisman'Van Oblomov wordt vaak gezegd dat het gaat over iemand die lui is en altijd op de divan ligt - het 'type' van de vadsige Rus, en een symbool voor de onbeweeglijke Russische maatschappij. Maar lui is Oblomov eigenlijk niet. Hij heeft zelfs een vrij druk leven. Hij voelt alleen een grote weerzin als men van hem verwacht dat hij zich druk maakt over de dingen waar iedereen zich druk over maakt. Hij vindt zijn hospita, het eten dat die hospita kookt en de - gedeeltelijk door hemzelf verwekte - kinderen van die hospita veel interessanter dan de Engelse buitenlandse politiek waar iedereen het over heeft.Gontsjarov toont in Oblomov een veelzijdig meesterschap: niemand kan zoals hij beschrijven hoe het steeds moeilijker wordt een niet opengemaakte en op de schoorsteenmantel gezette brief open te maken. Ook zijn beschrijving van de landelijke onbeweeglijkheid is groots: een zomermiddag als iedereen, heren, vrouwen, meiden, knechten, slaapt. Af en toe wordt iemand, verdoofd van hitte en slaap, half wakker, pakt een kom kwas, blaast de vliegen naar één kant, drinkt en valt weer in slaap. Dat soort taferelen doet geen enkele Rus hem na.' (Karel van het Reve)

Wil je het boek lezen?Oblomov in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ivan Gontsjarov. Lezen Oblomov Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN