Braziliaans goud

Braziliaans goud - Nelleke Posthumus Meyjes | Fthsonline.com

...goud was en dat haar zus wel echt Surinaams goud had! Gewapende mannen roofden donderdag goud op een vliegveld in de Braziliaanse stad São Paulo ... Geschiedenis van Brazilië - Wikipedia ... . De buit weegt in totaal 750 kilogram en heeft een waarde van bijna 36 miljoen euro. De politie is nog ... Wie goud koopt, doet er goed aan een magneet mee te nemen. Als het gouden object wordt aangetrokken door de magneet, dan is het nepgoud. Echt goud wordt niet of nauwelijks aangetrokken door een magneet. Ook handig om mee te nemen: een schoonmaakdoekje voor juwelen. Interview & tekst Daan van Seventer, camera & montage Jotja Bessems Muziek Clutc ... Gouden baren verkopen bij Goudwisselkantoor ... . Ook handig om mee te nemen: een schoonmaakdoekje voor juwelen. Interview & tekst Daan van Seventer, camera & montage Jotja Bessems Muziek Clutchy Hopkins 2:40 min Bling Bling Boyke Senandan (van het bovenstaande filmpje) is niet de enige juwelier in de Dapperbuurt die veel 'Surinaams' goud verkoopt. 'Surinaamse sieraden' staat op het bord bij de winkel van 'Goudsmit M. Ali' in de Eerste van Swindenstraat. Als je nog steeds in tweestrijd bent over brazilian gold jewelry en erover denkt een vergelijkbaar product te kiezen, is AliExpress een geweldige plek om prijzen en verkopers met elkaar te vergelijken. Goud kan als stofgoud, goudklompjes (nuggets) of als goudader voorkomen. Puur goud is warm geel van kleur en 24 karaats (100% Karat), aangegeven met K. Karaat en het keurmerkgetal geve...

INFORMATIE

AUTEUR
Nelleke Posthumus Meyjes
DIMENSIE
5,45 MB
BESTANDSNAAM
Braziliaans goud.pdf

OMSCHRIJVING

'Serafina is één van mijn grootste liefdes. Op sommige momenten is ons leven zwaarmoeilijkzielig enzovoort, meestal juist niet. Meestal is het grappig en verfrissend met haar omdat wat ze doet en laat zo onnavolgbaar autonoom is.'Braziliaans goud is het verbazend openhartige verhaal over de adoptie van Serafina, een downbaby van vier maanden uit de sloppenwijken van São Paulo. Van het grote adoptiemoment, tot het beginnende pubermeisje, twaalf jaar later. Vanuit de chaotische dynamiek van de opvoeder die elke dag het wiel uitvindt waarbij toch lang niet alles op rolletjes loopt. Vanuit Serafina, die weinig woorden gebruikt maar feilloos ziet en aanvoelt. Vanuit haar biologische moeder, de schoonmaakster Rosimeire, die haar eigen kijk heeft op het harde leven in de Braziliaanse favela. En vanuit de juf, de therapeut of de tandarts, die in strakke verslagen hun kant belichten. Want zijn Downers alleen vertederend en aandoenlijk, zijn liefdesverhalen alleen lief en is de situatie alleen hilarisch? Geschreven in korte fragmenten, met humor en vaart, is dit boek interessant voor mensen die als ouder of professional met downsyndroom of met adoptie te maken hebben. En voor iedereen die een uniek verhaal wil lezen. Over liefde.'In tijden van nekplooimetingen, vruchtwaterpuncties en vlokkentests, adopteerde zij in Brazilië een meisjesbaby met downsyndroom' - Dorine Wiersma, cabaretier. volgde de theateropleiding De Kleine Academie in Brussel. Ze werkte als dramadocent in België en vertrok toen naar Brazilië waar ze elf jaar woonde en, na de pedagogische muziekopleiding Antropomúsica, werkte in het ontwikkelingswerk en het (kunst-) onderwijs. Sinds 2010 woont ze met haar drie kinderen in een Nederlands rijtjeshuis waar een gedeelte van deze debuutroman zich afspeelt.

Wil je het boek lezen?Braziliaans goud in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nelleke Posthumus Meyjes. Lezen Braziliaans goud Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN