Cahiers voor Praktische Theologie 22 - Zoektocht naar hoop voor de stad

Cahiers voor Praktische Theologie 22 - Zoektocht naar hoop voor de stad - none | Fthsonline.com

... geboorte van de discipline hebben vragen naar het object van de praktische theologie, dat wil zeggen naar de thema's die door praktisch theologen onderzocht zouden moeten worden, en vragen naar de methoden om kennis te verkrijgen het onderzoek voortdurend begeleid ... Publicaties - Elisabeth - Pastoralezorg.be ... . Kritische v Een zoektocht naar de theologie achter nieuwe vormen . ... Tijdschri voor praktische theologie en religiewetenschap, ... aanhangt vanuit de hoop dat hij of zij zal kiezen voor het christelijk geloof. In een ander boek uit de Leuvense Cahiers voor Praktische Theologie, Lichaam en Levensadem, ... een toegenegen lichaamshouding en aanmoedigende gebaren.[22] Zoals men opmerkt, is er van stilte geen sprake, ... In mijn zoektocht naar stilte in het pastoraat stoott ... Cahiers voor Praktische Theologie 22 - Zoektocht naar hoop ... ... . In een ander boek uit de Leuvense Cahiers voor Praktische Theologie, Lichaam en Levensadem, ... een toegenegen lichaamshouding en aanmoedigende gebaren.[22] Zoals men opmerkt, is er van stilte geen sprake, ... In mijn zoektocht naar stilte in het pastoraat stootte ik regelmatig op stilte als een gevolg van woordeloosheid, geen woorden meer hebben. 24 stellingen over de vraag naar God in deze tijd - Hans Kung € 2,95 incl. BTW Bestellen Abraham de vriend Gods - Dr. J. Ridderbos € 6,95 incl. BTW Bestellen Achter de schermen : bijbellezen in de tijd van de verborgen God - G.D.J. Dingemans Niet zonder hoop van Tomáš Halík is een theologisch boek over de zoektocht naar hoop voor vandaag. Hoop wordt juist in tijden van crisis sterk ervaren, zowel in het persoonlijke leven als in een samenleving. Hoop is dan een opening waardoor de toekomst een lichtstraal in het heden werpt. Bijbelse theologie van de hoop is voor mij in de huidige wereldervaring, dat God uiteindelijk recht zal doen en alle verdrukten op zal richten. Zo leren we Hem kennen in de Schrift. De koningspsalmen (Ps.72, 92 e.v.) worden de sleutel van waaruit ik de Schrift lees. Nieuwe christelijke theologie boeken vind je bij de webshop of de winkels van Ichthusboekhandel, de theologische boekhandel in westelijk Zuid-Holland....

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
12,12 MB
BESTANDSNAAM
Cahiers voor Praktische Theologie 22 - Zoektocht naar hoop voor de stad.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek willen de voorgangers van vier evangelische gemeenten hun verhaal delen. Al een eeuw lang proberen ze op verschillende plaatsen, met vallen en opstaan, kerk in de stad te zijn. Een authentiek relaas van de vreugden en zorgen, veranderingsprocessen en uitdagingen van deze christelijke geloofsgemeenschappen in een bruisende stadscontext, gekenmerkt door diversiteit en nieuwe noden en mogelijkheden.In het eerste deel schrijft elke voorganger over zijn eigen stad en gemeente. Gottlieb Blokland schrijft over Brussel, en werkte samen met Frank Kamps het hoofdstuk over Brugge uit. Maarten Hertoghs heeft het over Antwerpen en Kris Medart over Gent. Jack Barentsen schreef de inleiding voor het geheel. Hun getuigenissen zijn tegelijk boeiende spiegelverhalen waarin andere geloofsgemeenschappen zich zullen herkennen. Roomskatholieke geloofsgemeenschappen zijn intussen zelf ook veel brozer en kwetsbaarder geworden in een snel veranderende samenleving. Ze kunnen beslist veel leren van de evangelische gemeenten die steeds vanuit een fragiele minderheidspositie naar creatieve wegen hebben gezocht om kerk te zijn en het evangelie te delen.In deel twee wordt wat afstand genomen van deze verhalen om ze in een breder kader te plaatsen. Jack Barentsen biedt, in samenspraak met zijn medeauteurs, dieper gravende reflecties die een visie ontwikkelen op stadskerken in het algemeen. Hierin vinden we een interessant stuk over stadssociologie (van Petra Laagland-Winder), de bespreking van enkele verfrissende voorbeelden van stadskerken, een inspirerende Bijbels-theologische overdenking over de stad, de roeping van christenen daarin en ten slotte een aantal concrete handreikingen voor een vitale stadskerk in de komende decennia.

Wil je het boek lezen?Cahiers voor Praktische Theologie 22 - Zoektocht naar hoop voor de stad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Cahiers voor Praktische Theologie 22 - Zoektocht naar hoop voor de stad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN