Calvijn

Calvijn - Herman J. Selderhuis | Fthsonline.com

...n het College der Capetten (een soort jongensschool) ... Laatste nieuws - Calvijn ... . In 1523 werd Calvijn naar het Collège de la Marche in Parijs gestuurd. Calvijn volgens Hans Holbein de Jonge Johannes Calvijn kwam op 10 juli 1509 ter wereld in de Noord-Franse plaats Noyon, als Je(h)an Cauvin. Zijn vader Gérard was financieel administrateur van de plaatselijke kathedraal en een enigszins autoritaire man, die ernaar streefde om zijn gezin snel en hoog te laten klimmen op de maatschappelijke ladder. Calvijn is een brede christelijke scholengemeensch ... Onze leerling - Calvijn ... . Calvijn is een brede christelijke scholengemeenschap met ruim 4800 leerlingen. Op acht heel verschillende scholen geven wij jongeren een perspectief op een goede toekomst. Met zes scholen in Rotterdam en twee in Barendrecht hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis. CBSplus (voorheen 'Calvijn Business School') is een mavo- en havo-school voor ondernemende leerlingen. Bij ons gaat het er net een beetje anders aan toe dan op andere scholen. Naast het volgen van de reguliere vakken, zijn de leerlingen veel ondernemend bezig, dus met samenwerken, presenteren, onderzoeken, reflecteren en het ontdekken van talenten. Kerk in Baarn. Welkom! Leuk dat u even langskomt op de site van de Calvijnkerk. Kijk rond, lees wie we zijn en wat we geloven, wat u door de week bij ons kunt doen en waar het zondag over gaat in de kerkdiensten....

INFORMATIE

AUTEUR
Herman J. Selderhuis
DIMENSIE
6,49 MB
BESTANDSNAAM
Calvijn.pdf

OMSCHRIJVING

De belangstelling voor Johannes Calvijn groeit gestaag. In de aanloop naar de herdenking van zijn vijfhonderdste geboortejaar in 2009 verschijnt deze prestigieuze bundel met actuele kennis over leven en werk van de kerkhervormer.Alles over leven en werk van Calvijn, de ontvangst en uitwerking van zijn gedachtegoedGebundelde kennis van 52 autoriteiten uit de hele wereldVan alle theologen die uit de reformatie zijn voortgekomen, is Calvijn een van de belangrijkste. Hij heeft een ongekend groot aantal geschriften nagelaten en zijn commentaren op de Bijbel, zijn brieven en zijn preken hebben wereldwijd hun uitwerking gehad. In deze prestigieuze bundel is door Herman Selderhuis de meest actuele kennis over Calvijn bijeengebracht: over leven, werk en geschriften, receptie en reacties. In ruim zestig bijdragen van Calvijnkenners uit de hele wereld worden de beelden en studies over de kerkhervormer tegen het licht gehouden. De bundel is thematisch van opzet.In het kader van het herdenkingsjaar verschijnt deze uitgave ook in het Duits, Engels en Italiaans.

Wil je het boek lezen?Calvijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman J. Selderhuis. Lezen Calvijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN