De Wieg

De Wieg - Stephan Steinmetz | Fthsonline.com

...en sublieme roman over familiebanden en familiegeheimen, elegant geschreven en boordevol verrassende wendingen ... Wiegje kopen? Alle Wiegjes online | bol.com ... . Met dit schitterende debuut dient zich een zeer getalenteerd auteur aan, een stem voor de toekomst. wieg de wieg zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [wix] Verbuigingen: wieg|en (meerv.) klein bed voor een baby van de wieg tot het graf (je hele leven)Daarvoor ben ik niet in de wieg gelegd. (daar heb ik geen talent voor)aan de wieg staan van iets (... Dagbehandeling De Wiek is gevestigd in de wijk Tolberg in Roosendaal. De dagbehandeling ligt op een mooie ... Verloskundig Centrum de Wieg in Winschoten ... ... Dagbehandeling De Wiek is gevestigd in de wijk Tolberg in Roosendaal. De dagbehandeling ligt op een mooie groene locatie, grenzend aan de Molenbeek, een prachtig natuurgebied. Hoewel de dagbehandeling in Roosendaal gevestigd is, is deelname mogelijk voor mensen uit de gehele regio. Whitepaper Wet WIEG . Bent u benieuwd naar alle regels en voorwaarden rondom de WIEG? In onze vrijblijvende whitepaper leest u onder andere wat er gebeurt wanneer een contract wordt beëindigd tijdens het geboorteverlof, hoe het zit met het opbouwen van vakantiedagen, wat er gebeurt met verzuim tijdens de verlofperiode en of de regels anders worden bij een meerling. Vandaag in de rubriek Van Wieg tot Graf het verhaal van Paul van de Beek (26 augustus 1960 - 11 mei 2020). Van Wieg tot graf Den Haag 25 mei 2020. Rien was een echte zeebonk met een hart voor ... De Wiek. Dendermondebaan 8 9240 Zele /t 052 45 98 24 /f 052 45 98 37 [email protected] BE 0535.637.166 Website: Encima & vision*r Logo & huisstijl: Creative Brainwave ... Verloskundig Centrum de Wieg Postbus 1037 9670 EA Winschoten. Fax. 0597-726970. Email. [email protected] Indien je de aanmelding via het aanmeldformulier online doet, dan nemen we telefonisch contact met je om een afspraak te maken. 'de wieg' is een kraamcentrum met alles in huis voor de zorg rond zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Eén spreekwoord bevat `in de wieg gelegd` ergens voor in de wieg gelegd zijn (=er zeer geschikt voor zijn); Bronnen De spreekwoorden en gezegden zijn afkomstig van Wikiquote, Wikipedia en onze gebruikers. Een wiegje gebruik je eigenlijk alleen in de eerste maanden na de geboorte van je baby en kun je gemakkelijk bij je op de slaapkamer zetten. De meeste wiegjes hebben een binnenafmeting van 40 bij 80 cm. Er zijn ook afwijkende maten, let op je maten als je een bijpassend matrasje koopt. Door de ingang van de Wet invoering extra g...

INFORMATIE

AUTEUR
Stephan Steinmetz
DIMENSIE
7,52 MB
BESTANDSNAAM
De Wieg.pdf

OMSCHRIJVING

De Wieg 1e druk is een boek van Stephan Steinmetz uitgegeven bij Amb, Uitgeverij. ISBN 9789079700899 Ruim zestig jaar doet een wieg nu al dienst en tot nu toe hebben er 46 baby's in gelegen. De baby's die er sinds 1959 in gelegen hebben, waren merendeels kinderen (van kinderen) van kameraden in de CPN. Met de wieg als reisleider vertelt Stephan Steinmetz het verhaal van ouders en hun idealen, van kinderen en hun dromen, gezien vanuit de huiskamers van wiegelingen. Onderweg legt hij daarnaast o.a. ook aan bij de Uilenspiegelclub, de jeugdclub van het familieweekblad van de CPN, bij de studentenbeweging in de jaren zeventig en bij het einde van de CPN.In deze door Odette Koldeweij bijzonder vormgegeven publicatie zijn naast veel originele foto's de geboortekaartjes van bijna alle wiegelingen opgenomen, waardoor het boek ook een uniek overzicht geeft van een halve eeuw familie-grafiek.Naast deze publicatie is er de website www.dewieg.nl waarop niet alleen veel meer foto's en verhalen staan, maar ook een kaart met de pleisterplaatsen van de wieg en een tijdbalk met de geboortedata van de wiegelingen en hun wederwaardigheden sindsdien.Het lijkt een gewoon verhaal: een verliefd stel wil een kind;een vriend schenkt hen een wieg. Een paar jaar later mageen collega op kantoor de wieg lenen en weer later ookfamilie en vrienden. Ruim zestig jaar doet de wieg nu aldienst. Er hebben 46 baby's in gelegen, met als tragischenoot dat het eerste stel kinderloos bleef.Maar het is geen gewoon verhaal: het verliefde stel, dat zijnwaren twee jonge communisten die boven boekhandelPegasus in de Leidsestraat in Amsterdam wonen enwerken. De baby's die er in gelegen hebben, waren merendeels kinderen van (en later, kinderen van kinderen van)kameraden in de partij.Met de wieg als reisleider vertelt Stephan Steinmetz hetverhaal van ouders en hun idealen, van kinderen en hundromen, gezien vanuit de huiskamers van volgelingen.Een verhaal dat gedrenkt is in nostalgie, spijt, waarderingen schaamte. Maar bovenal is het een terugblik op ruimeen halve eeuw links idealisme dat zich ontwikkelde van demacht van het collectief naar de kracht van individuen.

Wil je het boek lezen?De Wieg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stephan Steinmetz. Lezen De Wieg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN