De wortels van het Indiase denken

De wortels van het Indiase denken - Alfred Scheepers | Fthsonline.com

...22,95 - Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagenGratis verzending ... De wortels van het Indiase denken: Amazon.co.uk: Alfred ... ... . De wortels van het Indiase denken | ISBN 9789077787250 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De volhouder wordt beloond met een dieper inzicht in de wortels van het Indiase denken. Het eindigt een beetje als een Unvollendete. De laatste zin markeert de overgang naar de Middeleeuwen. Je bent benieuwd hoe dr. Scheepers het vervolg zou beschrijven. ... De wortels van het Indiase denken door Alfred Scheepers ... ... . Je bent benieuwd hoe dr. Scheepers het vervolg zou beschrijven. Vermoedelijk vindt hij dat het belangrijkste is gezegd. De wortels van het Indiase denken: Amazon.es: Scheepers, Alfred: Libros en idiomas extranjeros We praten over reïncarnatie en karma en er zijn talloze yoga­lessen te volgen. Het hindoeïsme is inmiddels een gevestigde religie in Nederland. Vandaar dat er behoefte is naar materiaal dat de achtergronden van het Indiase denken beschrijft en verklaart. De volhouder wordt beloond met een dieper inzicht in de wortels van het Indiase denken. Het eindigt een beetje als een Unvollendete. De laatste zin markeert de overgang naar de Middeleeuwen. Je bent benieuwd hoe dr. Scheepers het vervolg zou beschrijven. Vermoedelijk vindt hij dat het belangrijkste is gezegd. De wortels van het Indiase denken. Uitgever Olive Press, Amsterdam Verschenen 2000 ISBN 9080219584 Kenmerken 137 pagina's, ill, 22 cm Aantekening Met lit. opg Vert. van An orientation in Indian philosophy. - Amsterdam : Olive Press, 1997 [vert. uit het Engels: Alfred Scheepers] Delpher. Bekijk in Delpher. Praat mee op. Facebook; We hebben geïdentificeerd 2 identieke of soortgelijke edtions van het boek , - De Wortels Van Het Indiase Denken - eBook! Als u geïnteress...

INFORMATIE

AUTEUR
Alfred Scheepers
DIMENSIE
11,52 MB
BESTANDSNAAM
De wortels van het Indiase denken.pdf

OMSCHRIJVING

We praten over reïncarnatie en karma en er zijn talloze yoga­lessen te volgen. Het hindoeïsme is inmiddels een gevestigde religie in Nederland. Vandaar dat er behoefte is naar materiaal dat de achtergronden van het Indiase denken beschrijft en verklaart.Alfred Scheepers schreef een boek over die wortels van het Indiase denken met als uitgangspunt is dat menselijke ideeën zich ontwikkelen binnen de maatschappelijke context waarin zij groeien. Dit boek wil aannemelijk maken dat verschillende gedachten binnen het hindoeïsme ontstaan zijn uit de maatschappelijke en sociale veranderingen: de overgang van een primitief leven, waarin de natuur nog niet werd beheerst, naar een akkerbouw en veeteelt die door de menselijke ratio werd gestuurd naar een koopmansbestaan waarbij de band met de natuur losser werd en men levenloze materie ging produceren en verhandelen. Bij elk van deze fase hoort een bepaalde idee over de machten, de goden, verlossing en gedrag. Scheepers geeft knappe beschrijvingen en analyses van de verschillende stromingen van denken en doen in India: brahmanisme, jainisme, boeddhisme, de yoga, de leer van de Bhagavad Gita en de Vedanta. Je moet wel interesse en enige kennis hebben om het betoog met plezier te volgen en bepaalde passages moet je herlezen om de strekking ervan te pakken. De volhouder wordt beloond met een dieper inzicht in de wortels van het Indiase denken. Het eindigt een beetje als een Unvollendete. De laatste zin markeert de overgang naar de Middeleeuwen. Je bent benieuwd hoe dr. Scheepers het vervolg zou beschrijven. Vermoedelijk vindt hij dat het belangrijkste is gezegd. Wat wij nu meemaken en ontmoeten is in feite een vorm van de oude stromingen. Vandaar dat dit boek je helpt bij het begrijpen van de verschijnselen die je nu tegenkomt.

Wil je het boek lezen?De wortels van het Indiase denken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alfred Scheepers. Lezen De wortels van het Indiase denken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN