De poldermetropool

De poldermetropool - Pieter Maessen | Fthsonline.com

...t de betrokken gemeenten en provincies, om het Rijk niet te vergeten, tot elkaar zijn veroordeeld als het gaat om het continueren van de economische dynamiek in dit gebied ... De poldermetropool: wat iedereen moet weten over de ... ... . Onder de titel 'De Poldermetropool' geeft auteur Pieter Maessen zijn persoonlijk visie op de positie en de toekomst van de Randstad. Vanuit verschillende posities is hij gedurende vele jaren nauw betrokken geweest bij zowel de publieke opinie als de bestuurlijke en politieke besluitvorming over de ontwikkeling en de toekomst van de Randstad. Voorwoord van 'De Poldermetropool' De stad trekt In de herfst van 1972 - tijdens mijn eindexamenjaar aan het Bisschoppelijk College in Roermond - stond ik voor de vraag ... Poldermetropool | Nai010 ... . Voorwoord van 'De Poldermetropool' De stad trekt In de herfst van 1972 - tijdens mijn eindexamenjaar aan het Bisschoppelijk College in Roermond - stond ik voor de vraag waar ik wilde gaan studeren. In De poldermetropool ontleedt journalist, politicoloog en adviseur ruimtelijke ordening Pieter Maessen de Nederlandse variant van de moderne metropool: de Randstad. Uit een nauwelijks bereisbaar moerasgebied ontstond een stedelijk systeem met wereldwijde betekenis, waar het leven een ander ritme heeft en de steden groter, drukker, gemengder en - vooral - internationaler zijn dan daarbuiten. De poldermetropool: wat iedereen moet weten over de Randstad: Amazon.es: Pieter Maessen: Libros en idiomas extranjeros In De poldermetropool ontleedt journalist, politicoloog en adviseur ruimtelijke ordening Pieter Maessen de Nederlandse variant van de moderne metropool: de Randstad. Uit een nauwelijks bereisbaar moerasgebied ontstond een stedelijk systeem met wereldwijde betekenis, waar het leven een ander ritme heeft en de steden groter, drukker, gemengder en - vooral - internationaler zijn dan daarbuiten. In De poldermetropool ontleedt journalist, politicoloog en adviseur ruimtelijke ordening Pieter Maessen de Nederlandse variant van de moderne metropool: de Randstad. Uit een nauwelijks bereisbaar moerasgebie...

INFORMATIE

AUTEUR
Pieter Maessen
DIMENSIE
10,52 MB
BESTANDSNAAM
De poldermetropool.pdf

OMSCHRIJVING

In De poldermetropool ontleedt journalist, politicoloog en adviseur ruimtelijke ordening Pieter Maessen de Nederlandse variant van de moderne metropool: de Randstad. Uit een nauwelijks bereisbaar moerasgebied ontstond een stedelijk systeem met wereldwijde betekenis, waar het leven een ander ritme heeft en de steden groter, drukker, gemengder en - vooral - internationaler zijn dan daarbuiten.??Maessen legt de bestuurlijke processen bloot die de ontwikkeling van de Randstad voortstuwen en brengt de vaak tegengestelde krachten in kaart die haar toekomst bepalen. De Randstad, een regio waar zes miljoen mensen nog altijd met plezier wonen, is een internationale successtory. Maar gebrek aan centraal bestuur en de soms provinciale mentaliteit maken het moeilijk aan de heftige concurrentie van andere Europese steden het hoofd te bieden. In klare, bondige taal beschrijft Maessen wat daar voor nodig is. ??Dr. Pieter J.J. Maessen was journalist bij Het Parool en NRC Handelsblad en woordvoerder en communicatiemanager bij de ministeries van Defensie en VROM.‘De Randstad is een metropoolregio die een cruciale rol speelt in de Nederlandse economie en Nederland een sterke Europese en mondiale positie verschaft. De auteur is politicoloog, journalist en communicatiemanager en is van mening dat de Randstad vanwege haar nationale en internationale betekenis en haar specifieke eigenschappen anders bestuurd moet worden dan bijvoorbeeld het Twentse stedencluster Almelo, Hengelo en Enschede. Vanuit een historische perspectief legt hij uit hoe de economie van de Randstad in elkaar zit en hoe de regio zich verder ontwikkelt. Daarbij spelen allerlei - deels botsende - factoren een rol zoals publieke en private belangen, stedelijke en provinciale politiek, expansie en natuurbeheer, traditie en moderniteit. Het resultaat is een speels opgezet en plezierig leesbaar boek waarin de de auteur zijn analyses verlevendigt met aansprekende voorbeelden en meningen van andere randstedelijke professionals. Inspirerend voor politici en bestuurders. Bevat notenapparaat en literatuurlijst.’ - Drs. M.H. Langelaan (NBD|Biblion recensie)

Wil je het boek lezen?De poldermetropool in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter Maessen. Lezen De poldermetropool Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN