Stoma

Stoma - Gerda Persoons | Fthsonline.com

...of urine opgevangen in een stomazakje. Dit zakje wordt rond de opening van de stoma op de buik geplakt ... Darmstoma - UMCG ... . Doordat je de ontlasting of urine niet meer kunt ophouden kun je het zakje niet "even op je nachtkastje leggen". Een stoma is een kunstmatige uitgang van de darm in de huid van de buik. Omdat een stoma geen sluitspier heeft, kun je de ontlasting niet ophouden. Rond de stoma wordt een plastic opvangzakje geplakt. Hierin komt de ontlasting terecht. Een stoma kan tijdelijk zijn. Het doel van een tijdelijk stoma is ... Stomazorg - MediReva ... . Hierin komt de ontlasting terecht. Een stoma kan tijdelijk zijn. Het doel van een tijdelijk stoma is om de darm tijd te geven om te herstellen. Na een stoma-operatie Met het juiste advies en het juiste materiaal kunt u blijven doen wat u altijd al deed. Lees hier o.a. meer over de verzorging van de huid en verschillende stomamaterialen. Deze stoma vormt vanaf dat moment de uitgang voor ontlasting. Tijdelijk Soms wordt een tijdelijke colostoma aangelegd om na een darmoperatie het laatste deel van de dikke darm en de endeldarm rust te geven en te laten genezen. Bij een tijdelijke stoma is het dan mogelijk om na enkele maanden tot jaren, de normale doorloop van de darmen te ... Een stoma is een niet-natuurlijke, al dan niet kunstmatige opening die een lichaamsholte met de buitenkant van het lichaam verbindt. Urostoma. Is de blaas verwijderd, dan kan de urine het lichaam niet meer op de natuurlijke manier verlaten. Een stoma komt via de buikwand naar buiten. Een stoma wordt aangelegd wanneer de ontlasting of urine het lichaam niet op natuurlijke wijze kan verlaten. Speciale opvangmaterialen zorgen voor het opvangen van de ontlasting of urine uit de stoma. Soorten stoma's. Er zijn drie soorten stoma's: Colostoma: een stoma op de dikke darm. Vertel / Een stoma? Wat te doen in tijden van corona Gepubliceerd op 23 maart 2020 Wat zijn nou de gevolgen van corona voor mensen met een stoma of pouch? Hier vind je de antwoorden op 6 prangende vragen. De stoma lijkt in kleur en structuur veel op de binnenkant van uw wang. Hij is rood glanzend en vochtig, doordat het darmslijmvlies slijm afgeeft. De stoma heeft geen zenuwuiteinden, hierdoor is deze gevoelloos. In de stoma bevinden zich veel kleine bloedvaatjes waardoor de stoma iets kan bloeden bij aanraking. STOMA . Het assortiment stomahulpmiddelen is te splitsen in twee subproductgroepen: stoma-opvangmaterialen en verzorgingsmaterialen. Opvangmaterialen. Onder opvangmaterialen worden stoma-opvangsystemen verstaan voor colo-, uro-, of ileostoma's. Het huidige aanbod kent vele soorten en uitvoeringen....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerda Persoons
DIMENSIE
8,11 MB
BESTANDSNAAM
Stoma.pdf

OMSCHRIJVING

Stoma - een gat in mijn buik is een eerlijk verhaal, recht voor de raap niet echt een verhaal van miserie, van kommer en kwel, maar een helder en adequaat verslag met een humoristische ondertoon. Een heel verrassende vertelling ook, die de lezer meesleept van de zee naar het ziekenhuis en terug naar de zee. De auteur beschrijft hoe ze, volop genietend van het leven, plotseling te maken kreeg met afschuwelijke woorden als darmkanker, chemotherapie, radiotherapie, en vooral met het mysterieuze woord stoma. Toen de diagnose werd gesteld zat Gerda Persoons ineens met een massa vragen waarop ze nooit een antwoord afdoend antwoord vond tenzij in haar eigen belevenissen.

Wil je het boek lezen?Stoma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerda Persoons. Lezen Stoma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN