De diamant, Archibald Strohalm, Het zwarte licht

De diamant, Archibald Strohalm, Het zwarte licht - Harry Mulisch | Fthsonline.com

...r besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20 Nieuw Verzenden De eerste drie romans van Mulisch in één band Met zijn debuutroman archibald strohalm (1952) heeft Harry Mulisch meteen de toon gezet voor zijn hele oeuvre ... bol.com | De Diamant, Harry Mulisch | 9789023462460 | Boeken ... . Een enigszins vreemde man begeeft zich op een zaterdagmiddag in een avontuur dat gaandeweg het gewicht en de afmetingen krijgt van een drama op leven en dood. De diamant (1954) is geschreven in een ... De drukgeschiedenis van de werken van Harry Mulisch. archibald strohalm Roman. 1e druk 1952 (oktober) Amsterdam: De Bezige Bij ... * de achterkant van het stofomslag wijkt enigszins af van dat van de 2e druk § goed ex. ¶ g ... archibald strohalm - Wikipedia ... ... De drukgeschiedenis van de werken van Harry Mulisch. archibald strohalm Roman. 1e druk 1952 (oktober) Amsterdam: De Bezige Bij ... * de achterkant van het stofomslag wijkt enigszins af van dat van de 2e druk § goed ex. ¶ goed ex., gesigneerd: van / Harry Mulisch. 2e-3e druk: 4e druk 1965 De diamant. De eerste drie romans van Mulisch in één band Met zijn debuutroman archibald strohalm (1952) heeft Harry Mulisch meteen de toon gezet voor zijn hele oeuvre. Een enigszins vreemde man begeeft zich op een zaterdagmiddag in een avontuur dat gaandeweg het gewicht en de afmetingen krijgt van een drama op leven en dood. De diamant (1954) is geschreven in een lichtvoetige stijl, die... Het zwarte licht is een roman van Harry Mulisch uit 1956. In 1957 kreeg Mulisch de Bijenkorf-literatuurprijs voor deze roman. Het werd vertaald in het Duits en in het Pools . De diamant, Archibald Strohalm, Het zwarte licht - Harry Mulisch (hardcover) (€ 18,99) Het zwarte licht - Harry Mulisch (paperback) (€ 6,49) Het Zwarte Licht - Harry Mulisch (1956) mijn stem. 3,15 (34) 34 stemmen . Nederlands Sociaal . 115 pagina's Eerste druk: De ... Archibald Strohalm, 1952. De diamant, 1954. Het zwarte licht, 1956. Het stenen bruidsbed, 1959. De verteller, 1970. Twee vrouwen, 1975. De aanslag, 1982. Hoogste tijd, 1985. De elementen, 1988. Titelverklaring: In de tweede wereldoorlog vindt er voor het huis van Anton Steenwijk (de hoofdpersoon) een aanslag plaats op een NSB'er. Get this from a library! De diamant. [Harry Mulisch] -- Bundeling van drie vroege romans van de Nederlandse schrijver (1927-2010)....

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Mulisch
DIMENSIE
12,71 MB
BESTANDSNAAM
De diamant, Archibald Strohalm, Het zwarte licht.pdf

OMSCHRIJVING

De eerste drie romans van Mulisch in één bandMet zijn debuutroman archibald strohalm (1952) heeft Harry Mulisch meteen de toon gezet voor zijn hele oeuvre. Een enigszins vreemde man begeeft zich op een zaterdagmiddag in een avontuur dat gaandeweg het gewicht en de afmetingen krijgt van een drama op leven en dood.De diamant (1954) is geschreven in een lichtvoetige stijl, die psychologische scherpte, humor en poëzie in een verbluffende synthese verenigd. Omstreeks 500 v. Chr. vindt in Voor-Indië een eenvoudige man een reusachtige diamant. Deze vondst blijkt politieke consequenties te hebben, waaraan de man ten offer valt.Het zwarte licht (1956) confronteert de lezer met een vermogen tot psychologische indringing, met beelden en situaties die zeldzaam zijn in onze literatuur. Het relaas van één dag uit het leven van de klokkenspeler Maurits Akelei. Het is zijn verjaardag, en toevallig ook de dag dat sommigen beweren dat de wereld zal vergaan, en Akelei heeft zich voorgenomen om een feestje te organiseren.

Wil je het boek lezen?De diamant, Archibald Strohalm, Het zwarte licht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Mulisch. Lezen De diamant, Archibald Strohalm, Het zwarte licht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN