De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium

De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium - Joël Vredenburg | Fthsonline.com

...ebreeuwse tekst voegt hij ook een verklaring toe, waarbij hij uit een veelheid aan bronnen citeert ... theologischeboekhandel.nl : Bijbels ... . Hierbij komen zowel traditionele verklaarders als ook moderne verklaarders aan het woord. Deuteronomium door Vredenburg, Joël, EAN 9789057194962. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Boekrecensie: De Pentateuch met commentaar van Rashie De Pentateuch met commentaar van Rashie (Rashi) betreft de Nederlandse vertaling van de Tora door Rabbijn A.S. Onderwijzer. Dit zijn de vijf boeken van Mozes. De boeken werden voor het eerst uitgegeven bij ... Boekrecensie: De Pentateuch met commentaar van Rashie ... ... .S. Onderwijzer. Dit zijn de vijf boeken van Mozes. De boeken werden voor het eerst uitgegeven bij van Creveld & Co in Amsterdam in 1895/1901. De Pentateuch met commentaar van Rashie deel II (Paperback). Deze vertaling van de Pentateuch door A.S. Onderwijzer is verschenen in 1895. Naast de... Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Deuteronomium . opnieuw in het Nederlands vertaald en verklaard. Joël Vredenburg. ... Beschikbaar Recensie/Quote. De vertaling van de pentateuch van Joël Vredenburg is uniek. Naast de vertaling van de hebreeuwse tekst voegt hij ook een verklaring toe, ... De Pentateuch met verklarend commentaar: Kernwoorden : commentaar; ... De Thora beschrijft hoe volgens het jodendom de wereld en de mensheid zijn ontstaan (de schepping door God) en hoe de mensheid zich in de eerste tijd daarna ontwikkelde (de zondvloed, de verspreiding na de torenbouw in Babel, e.d.), alsmede de vroegste (religieuze) geschiedenis van de Israëlieten, de (voorlopers van de) Joden.. De Thora is om twee redenen voor het (religieuze) jodendom van ... Deuteronomium: opnieuw in het Nederlands vertaald en verklaard (De Pentateuch met verklarend commentaar, Band 5) | Vredenburg, Joël | ISBN: 9789057194962 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. In Deuteronomium 4 en 5 verrast het verslag, want de gebeurtenissen rond de Horeb die volgen, gingen chronologisch vooraf aan de gebeurtenissen in Deute...

INFORMATIE

AUTEUR
Joël Vredenburg
DIMENSIE
8,34 MB
BESTANDSNAAM
De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium.pdf

OMSCHRIJVING

De vertaling van de pentateuch van Joël Vredenburg is uniek. Naast de vertaling van de hebreeuwse tekst voegt hij ook een verklaring toe, waarbij hij uit een veelheid aan bronnen citeert. Hierbij komen zowel traditionele verklaarders als ook moderne verklaarders aan het woord.Joël Joseph Vredenburg (1866-1943) was een Nederlands rabbijn die lange tijd werkzaam was als leraar aan het Nederlands Israëlitisch Seminarium. In 1918 werd hij benoemd tot opperrabbijn in Gelderland. Vredenburg had een wetenschappelijke instelling en heeft dan ook veel gepubliceerd op joods-wetenschappelijk gebied. Zijn vertaling van de pentateuch is zijn bekendste werk.

Wil je het boek lezen?De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joël Vredenburg. Lezen De Pentateuch met verklarend commentaar 5 - Deuteronomium Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN