De hand van een vreemde

De hand van een vreemde - Alex van Warmerdam | Fthsonline.com

...t van een vreemde! Een onderzoek naar de relatie van faalangst tussen leerlingen en hun ouders ... Dionne Stax heeft het niet van een vreemde, dit is haar zus ... . Bron : Uitgave : Auteur : Drs. M. Westerman "Oh, ik was vroeger ook zo gespannen als ik een examen had". " Op mijn werk durf ik tijdens een vergadering nog steeds mijn mond niet open te trekken". Introductie . De vraag wat de term 'in vreemde krijgsdienst' betekent, is in de context van personen die als foreign terrorist fighter 2 ten strijde trekken de laatste tijd een actueel onderwerp. De term wordt voornamelijk besproken in het licht van het vinden van maatregelen tegen perso ... Een vreemde eend tussen de kippen - Het Spoor Terug ... ... . De term wordt voornamelijk besproken in het licht van het vinden van maatregelen tegen personen die uitreizen en zich aansluiten bij terroristische organisaties, zoals de Islamitische Staat (IS). 'Kind van een vreemde is zonder twijfel een van de beste romans die dit jaar zullen worden gepubliceerd.'the guardianIn de late zomer van 1913 logeert de jonge, aristocratische dichter Cecil Valance op het familielandgoed van zijn Cambridge-vriend George Sawle. Het weekend dat hij daar doorbrengt is vol verrassingen en verrukkingen voor de hele familie Sawle, maar in het bijzonder voor het ... Een explosief dat niet op de bedoelde tijd is afgegaan, dat is de betekenis van Blindganger, de Nederlandse titel van Michael Ondaatjes nieuwe roman. Vertalers Inger Limburg en Lucie van Rooijen hebben een alternatief gevonden dat beter is dan het origineel. Ondaatje zelf koos voor Warlight. Esther Wils las een schemerige, sfeervolle roman, voor Athenaeum.nl. van een hernieuwde belangstelling voor de rol van T1 bij het leren van T2 en VT (paragraaf 4). Het belang van de invloed van de moedertaal op het leren van een tweede of vreemde taal kan verder geïllustreerd worden aan de hand van twee onlangs verschenen dissertaties van Leufkens...

INFORMATIE

AUTEUR
Alex van Warmerdam
DIMENSIE
5,90 MB
BESTANDSNAAM
De hand van een vreemde.pdf

OMSCHRIJVING

Droogkomische debuutroman uit 1987 eindelijk heruitgegeven‘Als een opgetrokken knie steekt het eiland uit de rimpelloze zee. De hitte is ongenadig. Er zijn uren dat ik niets denk. Soms, nooit meer dan enkele minuten per dag, steekt er een verdwaald briesje op. Het doet je nekhaar bewegen of verschuift een verbleekte wikkel in de berm van de weg. De rest van de tijd ligt de lucht zwaar op het land. Een blijmoedige tred is onmogelijk; ik duw mezelf voort.’De naamloze verteller van De hand van een vreemde is schilder. Terwijl hij op het eiland St. Tomas wanhopig probeert een goed schilderij te maken, raakt hij vertrouwd met enkele eilandbewoners: de fietsenmaker, die het begrip ‘bochel’ een heel nieuwe definitie geeft, de onbehouwen hoteleigenaar Gézerst die een spel met hem lijkt te spelen en diens aantrekkelijke vriendin Edith. Haar wil hij veroveren.Tijdens een wandeling passeert hij een vuilnisbelt waar koeienkadavers worden verbrand. Nadien merkt hij dat de rook zijn zintuigen overhoop heeft gehaald: hij ruikt anders, proeft anders en ook zijn waarneming is veranderd. Hij haalt zich de razernij van obers op de hals, raakt op voet van oorlog met twee bejaarde Amerikaanse toeristen en ontdekt dat Gézerst een vernederende troef in handen heeft. De hand van een vreemde is het droogkomische, mysterieuze romandebuut van Van Warmerdam uit 1987, over liefde, kunst en stugge obers. Alle elementen van Van Warmerdams meesterschap liggen in deze roman besloten.

Wil je het boek lezen?De hand van een vreemde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alex van Warmerdam. Lezen De hand van een vreemde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN