Geschiedenis der kerk

Geschiedenis der kerk - O.J. de Jong | Fthsonline.com

... van het Christendom neemt alles op, wat onder invloed van de Christelijken geest ge worden is, zoals de Christelijke ... Digibron.nl, GESCHIEDENIS DER KERK ... ... geschiedenis der kerk. dr. h. berkhof 1 tweede druk, 1941 inhoud een woord vooraf de kerk en haar geschiedenis de wereld bij het begin der kerkgeschiedenis de joden de eerste gemeente de na-apostolische tijd het conflict tusschen kerk en wereld de verleiding van de gnosis de kritiek van marcion en het montanisme de wapenen der kerk de oud-katholieke kerk de oude theologie de oude kerk als ... 'Geschiedenis der kerk' door O.J. de Jong - Onze prijs: €52,50 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende d ... Geschiedenis Der Kerk - Berkhof - Scribd ... ... 'Geschiedenis der kerk' door O.J. de Jong - Onze prijs: €52,50 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. Geschiedenis der Christelijke kerk en godsdienst in Nederland na het vestigen der hervorming tot den troonsafstand van Koning Willem I, als leesboek voor den beschaafden stand (3 delen) Amsterdam, Johannes van der Hey en zoon: 1842 3 delen, 300, 395, 417 p. Gebonden ... Wees de eerste om "Geschiedenis der Kerk - Dr. Otto J. de Jong (geheel herschreven tiende druk uit 1980)" te beoordelen Reactie annuleren. Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen. Wees de eerste om "Geschiedenis der Kerk - dr. H. Berkhof (6e druk)" te beoordelen Reactie annuleren. Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Gerelateerde producten. De geschiedenis van de Waalse Kerk is nauw verweven met het protestantse geloof in Nederland en de ons omringende landen. Bijna twee eeuwen was het huidige kerkgebouw de kapel van het Paulusbroederklooster. Na de Alteratie van 1578 werd het gebouw overgedragen aan de Waalse Hervormde Gemeente, die het tot op de dag van vandaag beheert. De geschiedenis van Maastricht gaat terug tot de 1e eeuw ... en later een stenen kerk. Ruim een eeuw later, tegen het einde van de 6e eeuw, hoorde bisschop Gregorius ... ook wel genoemd de Geschiedenis der Franken, en de Glorie van de Belijders. Ten tijde van de invallen van de Hunnen onder Attila, zo schreef Gregorius, leefde een ... GESCHIEDENIS DER KERK . 3 minuten leestijd. Otto J. de Jong, GESCHIEDENIS DER KERK, tiende geheel nieuwe druk naar het gelijknamige boek van Dr. H. Berkhof, 407 blz., f 57, 50, uitg. G. F. Callenbach, Nijkerk 1980. Dit welhaast klassieke boek is door de bekwame hand van de Utrechtse kerkhistoricus op de hoogte van deze tijd gebracht. Gevonden boeken, volgens onderstaande selectiecriteria: geschiedenis der kerk (-) waar filter verwijderen waar Categorie Geschiedenis. Op de plek waar Oude- en Nieuwe Rijn samenstromen staat de Hooglandse Kerk, ... is een epitaaf uit 1661 aan de zuid-oost kruispijler ter nagedachtenis aan de Leidse burgemeester Pieter Adriaansz. van der ...

INFORMATIE

AUTEUR
O.J. de Jong
DIMENSIE
5,9 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis der kerk.pdf

OMSCHRIJVING

Dit standaardwerk is een volledig herschreven versie van de oorspronkelijk door H. Berkhof geschreven uitgave en beschrijft de kerkgeschiedenis vanaf de Vroege Kerk tot de bijzondere synode van de Nederlandse bisschoppen in 1980. Het laatste hoofdstuk gaat in op het jongste verleden.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis der kerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur O.J. de Jong. Lezen Geschiedenis der kerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN