Van Pantserboot Tot Kanonneerboot

Van Pantserboot Tot Kanonneerboot - Huub Ummels | Fthsonline.com

...arvoor bevindt zich het luizenplecht. Op het hoofddek, van achteren naar voren: een afgekorte paalmast, een deklicht, één van een paar schoorstenen, ... Kanonneerboot Nr.2 van Kapitein J.C. Van Speyck ... ... ... Familie. Paulus Gijsbertus Jacobus graaf van Hogendorp van Hofwegen (Sas van Gent, 18 januari 1862 - Amsterdam, 2 april 1937) was de zoon van Paul van Hogendorp van Hofwegen (1820-1902), surnumerair en rijksboekhouder der in- en uitgaande rechten te Dordrecht, en Anna Jacoba Vliegenthart (1836-1908). De firma Armstrong in Newcastle ontwikkelde een eigen type kanonneerboot voor de binnenwateren, genaamd Staunch. De Nederlandse Marine bestelde er tw ... VERSLAG omtrent de verrichtingen van de schepen en ... ... . De firma Armstrong in Newcastle ontwikkelde een eigen type kanonneerboot voor de binnenwateren, genaamd Staunch. De Nederlandse Marine bestelde er twee van in 1870-1871, de Ever (1873), lang 25.9 m, en de Hydra (1873), lang 25.88 m, die met een prototype geschutsopstelling werden uitgerust: een aanpassing van het Moncrieff-affuit, dat oorspronkelijk voor gebruik op land was bedoeld. Katelijne bespreekt het boek van Huub Ummels: Van Pantserboot tot kanonneerboot, uitgegeven door Aprilis BM bespreekt 'Homo Encyclopedie Nederland' Nr 657 De Noorman over het boek van Joost Ballegeer: 'Een volk zonder bovenlaag' Martine Tanghe bij de presentatie van de nieuwe van Dale Katelijne bespreekt het boek 'Nederlandse moslims. Van ......

INFORMATIE

AUTEUR
Huub Ummels
DIMENSIE
8,27 MB
BESTANDSNAAM
Van Pantserboot Tot Kanonneerboot.pdf

OMSCHRIJVING

In 1911 werd een drietal pantserboten gebouwd voor de Koninklijke Marine, bestemd voor de verdediging van de zeegaten langs de kust. Ze werden bekend als de Brinio, Gruno en Friso. In 1935 werden deze drie geclassificeerd als kanonneerboten en hoewel nauwelijks 500 ton groot, beschikten deze schepen over een aanzienlijke vuurkracht. Ze raakten natuurlijk ook betrokken bij de strijd in de meidagen van 1940. Alleen Hr. Ms. kanonneerboot Gruno wist aan vernietiging te ontkomen door uit te wijken naar Engeland. Daar heeft het schip nog een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van de mondingen van rivieren als de Nore en de Theems. Niet alleen de techniek, maar ook het boordleven en de strijd tegen de Duitse invaller krijgen alle aandacht in dit boek dat is geschreven voor de marineman of -vrouw, maar vooral ook voor ieder die geïnteresseerd is in maritieme geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Van Pantserboot Tot Kanonneerboot in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Huub Ummels. Lezen Van Pantserboot Tot Kanonneerboot Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN